Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
10. 4. 2014,
19.37

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Stephen Colbert

Četrtek, 10. 4. 2014, 19.37

7 let, 12 mesecev

Stephen Colbert bo nadomestil Davida Lettermana

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Televizijska hiša CBS je sporočila, da bo Davida Lettermana, potem ko konec leta 2015 zasluženo odide v pokoj, na mestu voditelja pogovorne oddaje The Late Show zamenjal Stephen Colbert.

Novico o petletnem dogovoru med CBS in Colbertom, ki je scenarist in izvršni producent oddaje The Colbert Report, nagrajene z emmyjem in nagrado peabody, sta sporočila predsednik CBS Leslie Moonves in predsednica oddelka za zabavo pri CBS Nina Tassler.

Letterman, legendarni in kritiško hvaljeni voditelj poznovečerne oddaje The Late Show – to je vodil dolgih 21 let – je 3. aprila oznanil svoj odhod v pokoj enkrat proti koncu prihodnjega leta.

Kdaj bo Colbert začel voditi omenjeno oddajo, bo znano takrat, ko bo Letterman določil datum svoje zadnje oddaje. Prav tako bodo takrat določili kreativne elemente nove oddaje, njene producente in tudi lokacijo snemanja.

"Stephen Colbert je ena od najbolj inovativnih in spoštovanih oseb v televizijskem svetu," je povedal Moonves. "Prepričan sem, da so zapuščina in neverjetni dosežki Davida Lettermana v dobrih rokah," je še dodal.

"Stephen je zelo nadarjen in spoštovan voditelj, scenarist, producent, satirik in komik, ki se s svojimi provokativnimi pogovori, humorjem in inovacijo zasidra v srca gledalcev," pa je dejala Tasslerjeva. "Njegovi dosežki na področju zabave, politike, založništva in glasbe so neprekosljivi. Zato Stephenu s ponosom in vznemirjenjem izrekamo dobrodošlico v naši hiši in se veselimo njegovih oddaj," je zaključila.

"Že samo to, da sem bil Lettermanov gost v eni od njegovih oddaj, je zame velika čast. Nikoli si ne bi mogel niti predstavljati, da bom zdaj nasledil to televizijsko legendo. Zahvaljujem se CBS, da me je izbral za novega voditelja oddaje The Late Show," pa je povedal presrečni Colbert.

Ne spreglejte