Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
21. 3. 2018,
6.36

Osveženo pred

6 let, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,11

Natisni članek

pisatelj knjiga Sean Penn

Sreda, 21. 3. 2018, 6.36

6 let, 1 mesec

Sean Penn z debitantskim romanom

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,11
Sean Penn | Foto Getty Images

Foto: Getty Images

Ameriški igralec in aktivist Sean Penn bo prihodnji mesec izdal knjižni prvenec z naslovom Bob Honey Who Just Do Stuff. Roman je razširjena različica zvočne knjige iz leta 2016, ki jo je Penn napisal pod psevdonimom Pappy Pariah in za katero je prispeval tudi svoj glas, poroča britanski The Guardian.

Protagonist Pennovega romana je Bob Honey, moški številnih odlik - strokovnjak za kanalizacije in prekupčevalec pirotehnike ter morilec, ki ga je najela skrivnostna vladna tajna služba. Na sledi mu je preiskovalni novinar.

V romanu se pojavljajo številne reference na gibanje Jaz tudi in aktualnega ameriškega predsednika Donalda Trumpa. Eden od junakov je prav ameriški predsednik Mr. Landlord, na katerega v enem od novih zapisov v delu Honey naslovi pismo, v katerem zapiše: "Nismo zgolj ljudje, ki potrebujemo pomoč. Smo nacija, ki potrebuje atentatorja." Sledi poziv, naj se predsednik odzove prek Twitterja, če si upa.

Penn je znan kritik Trumpove vlade. Med drugim je ameriškega predsednika že označil za "sovražnika človeštva".

Igralec je sicer znan kritik Trumpove vlade. | Foto: Reuters Igralec je sicer znan kritik Trumpove vlade. Foto: Reuters V romanu se pojavlja še nekaj aluzij na sodobno politiko. Med drugim shod "rumeno življenje šteje", ki ga na republikanski konvenciji organizirajo svetlolasi Arijci, opis "absolutno najslabšega" demokratičnega protikandidata Mr. Landlordu v času ameriške volilne kampanje ter omemba srečanja z mafijskim šefom, ki je ravno pobegnil iz zapora, kar spominja na Pennov neslavni intervju z mehiškim kraljem preprodaje droge El Chapom leta 2015. Prav tako je v knjigo vključena pesem, v kateri Honey gibanje Jaz tudi označi za "otročji pojem dneva".

Penn je v začetku trdil, da je avtorja avdiodela Bob Honey Who Just Do Stuff Pariaha srečal na pisateljski konferenci na Floridi leta 1979, šele kasneje je razkril, da je Pariah pravzaprav on, in ob tem izrazil željo, da bi knjigo izdal tudi v tiskani obliki. "Šele po koncu snemanja zgodbe o Bobu Honeyju sem dojel, da sem ošvrknil zgolj površino zgodbe, ki jo želim povedati," je tedaj dejal igralec.

Ne spreglejte