SiolNET. Trendi Svet znanih
1,10

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Katy Perry izgubila proti Katie Perry

1,10

termometer

Katy Perry | Oblikovalka je zvezdnici pravno bitko prvič napovedala leta 2009, a ni bila uspešna. | Foto: Reuters
Oblikovalka je zvezdnici pravno bitko prvič napovedala leta 2009, a ni bila uspešna. Foto: Reuters

Priljubljena pevka Katy Perry je izgubila dolgoletno pravno bitko z avstralsko modno oblikovalko Katie Perry, potem ko je sodnica v Sydneyju odločila, da je zvezdnica kršila ime njene blagovne znamke, poroča BBC.

Zvezno sodišče je odločilo v prid avstralske modne oblikovalke Katie Taylor, ki od leta 2006 za oblikovanje in prodajo oblačil uporablja svoje rojstno ime Katie Perry. Od julija 2009 je tudi lastnica blagovne znamke z istim imenom.

Leta 2009 ni bila uspešna

"To je zgodba o dveh ženskah, dveh najstniških sanjah in enem imenu," je sodbo opisala sodnica Brigitte Markovic.

Oblikovalka je zvezdnici pravno bitko prvič napovedala leta 2009, a ni bila uspešna. Leta 2019 je ponovno sprožila postopek, tožba pa se je zaključila pretekli petek. Kot je povedala za Australian Broadcasting Corporation, je bila ob izidu navdušena. "Ne glede na to, ali ste mama z majhnimi otroki ali velika pop zvezda, vsi smo pomembni, ne glede na to, kako velik ali majhen je naš posel. Pomembno je, da se resnično zavzemamo za tisto, v kar verjamemo."

Tožbo proti pevki je vložila zaradi uporabe blagovne znamke v Avstraliji vsaj od leta 2013 in prodaje izdelkov ne le na njenih koncertih, ampak tudi v trgovinah, kot je Target.

Sodnik je dejal, da je pevka ime Katy Perry uporabila "v dobri veri" in da oblikovalki ne dolguje nobene osebne odškodnine. Vseeno pa mora njeno podjetje plačati odškodnino, o višini katere bodo odločili prihodnji mesec.

Preberite tudi:

Katy Perry Trendi Pevka Katy Perry pojasnila, kaj se dogaja z njenim obrazom #video Katy Perry, Miranda Kerr Trendi Na rdeči preprogi sta se srečali zaročenka in bivša žena znanega igralca katy perry Trendi Pevka Katy Perry med nastopom utrpela manjšo "okvaro" #video
Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin