SiolNET. Trendi Svet znanih
3

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Astroportret: Peter Poles

3

termometer

Peter Poles, 6. februar 1978, Slovenj Gradec. Nebesno znamenje: vodnar

Osebnost Peter Poles daje vtis neumornega voditelja, ki mu nikoli ne zmanjka besed, ki osvaja s humorjem in ki je za povrhu še tako čeden, da bi si ga vsaka druga gledalka želela vzeti domov s seboj. Že prvi pogled na Petrovo rojstno karto nam razloži, zakaj je to tako. Peter ima Sonce v Vodnarju, zato je družabna, nemirna, kreativna in neodvisna osebnost, večno nasmejani mladenič, ki ga je težko ujeti dlje kot za hip. Sonce skupaj z Venero tvori astrološki objem, ki se mu reče konjunkcija, pri Petru njen vpliv prepoznamo kot izjemno očarljivost, lahkotnost nastopanja in vodenja, družabnost, sproščenost, željo po popularnosti in smisel za humor, s katerim zgladi vse nesporazume. Je spreten diplomat, veliko mu je do tega, da se svet vrti pravično in pošteno, za plemenite cilje se je vedno pripravljen zavzeti, humanitarnost mu ni tuja. Najbolj močno pa se naveza Sonce-Venera kaže na področju ljubezni in romantike, ki hkrati pojasnjuje, zakaj Petrova priljubljenost ne bo nikoli presahnila – ženske so nore nanj, ker jih zna nasmejati in ker zna prav vsaki podariti občutek, da je nekaj posebnega, pa čeprav samo za sekundo med televizijskim prenosom. Tukaj se začenja čutiti tudi močan vpliv Neptuna v Strelcu, ki se povezuje v trigon s Soncem in Venero, in nam ponovno potrdi Petrovo priljubljenost. Ravno Neptunov vpliv je tisto, kar množice navdušuje in osuplja, ker ima to lastnost, da stvari pokaže lepše, kot so v resnici, daje pridih nerealnosti in velik umetniški talent, ki ga Poles ne skriva – spomnimo se le na plesni šov Zvezde plešejo, v katerem je blestel, čeprav tudi glasbenih podvigov ne manjka.

Če se sprašujete, od kod mu toliko energije, da vse to zmore, se je treba ozreti k Plutonu, ki se intenzivno povezuje z Neptunom, kar spet potrjuje močno karizmo in privlačnost, pa tudi s Soncem (ogromno energije) ter Venero, zaradi katere njegov magnetizem vedno deluje. Ko v sliko vstopi še Uran v Škorpijonu, začenjamo razumeti, zakaj Poles ni muha enodnevnica, ampak je že zdaj pustil velik pečat v slovenskem medijskem prostoru. Uran mu daje izvirnost, drugačen pogled na stvari, svobodoljubnost in neodvisnost. Je upornik, sovraži omejenost duha, zanj je pomembno, da smo vsi enakopravni, znotraj tega pa še vedno sposobni uživati v razlikah. Z Merkurjem in Luno v Vodnarju sam z razlikami nima težav, nasprotno, potrebuje jih kot riba vodo, njuna povezava pa daje slutiti, da je v Petru Polesu več večnega mladeniča, kot (si) je pripravljen priznati. Težko se ustali in umiri, ostaja tabornik in raziskovalec, ki mu tudi družinsko življenje ne more vzeti mladostniške naivnosti, zato bo kot oče svojim otrokom prej prijatelj kot avtoriteta.

Leto 2011

Petrovo progresirano Sonce prehaja znamenje rib, ki mu vlada Neptun v lepi navezi z Marsom, zato lahko sklepamo, da bo letošnja medijska bera zanj odlična. Noben večji ali pomembnejši dogodek ne bo minil brez Petrovega sodelovanja, dela bo ogromno, novih idej pa tudi. Avgust obljublja živahno dogajanje in možnost za razvoj novih poslovnih projektov, za katere bo javnost kmalu izvedela. Poslovno se pravzaprav ne bi smel pritoževati, zato pa se na domačem terenu obeta nekaj napetosti v odnosih, ki se bo vlekla do konca leta in ki lahko partnerski odnos pripeljejo v krizo. Zima bo ostra, a če jo bo preživel po svojih najboljših močeh, se lahko veseli romantične pomladi v letu 2012.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin