SiolNET. Trendi Svet znanih
1

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Angelčki ne marajo photoshopa

1

termometer

 | Foto:
Morda mislite, da si vsaka manekenka želi biti na fotografijah lepša kot sicer in da tako kot pri nas kar kličejo in vpijejo po računalniški obdelavi fotografij. A ni tako.

Angelčki blagovne znamke Victoria's Secret pravijo, da jim gre računalniška obdelava fotografij na živce in da obenem znižuje ceno in vrednost modelov. "Photoshop je nujno zlo, ki ga uporabljajo zato, da naredijo vse tako, kot mislijo, da mora biti. A konec koncev je lahko s photoshopom vsak videti odlično. Mislim, da vlagam veliko truda in discipline v to, kako sem videti, in enako je tudi z mojimi kolegicami, zato mi je popolnoma vseeno, če se mojega telesa pri obdelavi tudi dotaknejo ne, saj vem, da sem manekenka, fotomodel, in vem, kako moram biti videti na fotografiranju. To je del mojega posla in premočna obdelava znižuje mojo ceno," je za enega od računalniških spletnih portalov povedala Lily Aldridge.

"Večkrat smo se že pogovarjale, da včasih izpademo prav neprepoznavne in da številna dekleta v poslu sploh niso videti tako kot na fotografijah, a vse imamo približno enake cene za delo. Brez photoshopa nekatere nikoli ne bi dobile dela. Podobno meni tudi Gisele Bündchen, ki je velika nasprotnica računalniške obdelave fotografij. Tista, ki kaj velja in ki ve, kaj je njeno delo, je lahko vedno objavljena brez obdelave, drugim pa bog pomagaj," je bila še neposredna Lily, ki je pohvalila tudi različne oglaševalce, ki so celo reklamne akcije za kozmetične izdelke že objavili brez računalniške obdelave. "Naj naredijo tako vsi, bomo vsaj vedeli, kako je kdo videti zares in konec koncev tudi, kdo kaj velja," je še povedala Lily.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin