Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
11. 4. 2018,
16.47

Osveženo pred

6 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,02

Natisni članek

moda stil Projekt Diva Lucija Gubenšek

Sreda, 11. 4. 2018, 16.47

6 let

Lucijini modni nasveti: uniforme #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,02
Blazer | Foto Balmain.com

Foto: Balmain.com

To nedeljo smo v oddaji Projekt Diva videli preobrazbo Jasne Bučič, mame štirih otrok, ki je vse življenje sanjala o poklicu stevardese. Lucija Gubenšek je prisluhnila njenim željam in Jasnin videz popestrila s trendom uniformiranosti, z nami pa je delila napotke, kako modne uniforme vnesti v naš vsakdanji slog.

Kosi, ki so jih navdihnile takšne in drugačne uniforme, so lahko super izhodišče za piste, po katerih hodimo vsak dan, pravi Lucija Gubenšek, ki v oddaji Projekt Diva ne sodeluje le kot voditeljica, temveč se preizkuša tudi kot stilistka. 

Poznamo nešteto različnih uniform, od šolskih, zdravniških, policijskih, mornarskih, vojaških, letalskih ... Modno navdihnjene interpretacije teh pa lahko iz leta v leto najdemo v kolekcijah modnih oblikovalcev, na modnih brveh in trgovinah z oblačili. Zaradi velikega števila primerov, trendov in trikov, s katerimi lahko dosežemo uniformiran videz, pa se jih je Lucija dotaknila le nekaj, izbrala je tiste, ki so najbolj priljubljeni, praktični in preprosti.

Preberite še: Prej in potem: Ko mamica štirih otrok postane sanjska stevardesa

Za dnevni slog je Lucija trend uniformiranosti vnesla v Jasnino garderobo s suknjičem (Esprit), srajco (Vero Moda - Sportina) in hlačami (Esprit) v duhu nočne straže.  | Foto: Planet TV Za dnevni slog je Lucija trend uniformiranosti vnesla v Jasnino garderobo s suknjičem (Esprit), srajco (Vero Moda - Sportina) in hlačami (Esprit) v duhu nočne straže. Foto: Planet TV

1. Vojaški videz

Ko je govor o vojaškem videzu, imamo načeloma v mislih oblačila v določenih odtenkih zelene barve, vzorec ‘cameo’, ki je ena izmed najbolj priljubljenih komponent vojaške uniforme, ki je dobila mesto v  modi in vsakdanjem slogu. Tu so še stroge silhuete, suknjiči na dvoredno zapiranje, uporaba epolet in bomber jakne. Vojaško zelena barva in vzorec ‘cameo’ se krasno kombinirata s pasteli in lahkimi materiali. Lucijine priljubljene kombinacije tega sloga so: vojaški plašč z malo črno oblekico za večerni izhod ali z bulerji, črnimi hlačami in pletenim puloverjem za podnevi. Bomber jakna z ozkim krilom in aviatorskimi očali za bolj drzen modni videz. Za bolj tradicionalen pristop pa svetuje kombiniranje z džinsom, belo majico ali srajco, oxford čevlji in svileno ruto.

 

A post shared by Chelsea Lankford (@truelane) on

2. Mornarski šik

Kot del modne dediščine velike Gabrielle Coco Chanel ima mornarski slog že dolga leta vidno mesto v modnem svetu. Govor je o belo-modrih kombinacijah, lahkih naravnih materialih, zlatih detajlih in zračnih silhuetah. Bela majica s temno modrimi črtami v kombinaciji s širokimi lanenimi hlačami je morda prototip tega stila. Lucija svetuje uporabo dobre stare bele srajce, ki ji zavihamo rokave in odpnemo gumb pod vratom, v kombinaciji z lahkim krilom modre barve. Pas je lahko iz enakega materiala, zavezan v vozelj, lahko pa uporabimo tudi rjav usnjeni pas. Izvrstna kombinacija so tudi bele hlače in modne espadrile, v katerih lahko hodimo po barki. Za tiste, ki ljubijo festivale, pa sta dovolj že letos zelo priljubljena kapitanska kapa in poletna oblekica.

 

A post shared by Victoria Chalaya (@nautistyles) on

3. Slog angleške straže

Suknjiči in detajli v stilu angleške straže so že lep čas del stilskega repetoarja hipsterjev in rokovskih glasbenikov, kot so Coldplay. V različnih inkarnacijah pa se stalno pojavljajo na modnem prizorišču. Ker je ta suknjič že sam tako intenziven kos oblačila, je preprost za kombiniranje. Nosimo ga lahko s kavbojkami in navadno majico, z 'boyfriend' kavbojkami in srajco, s hipijevsko oblekico, s srajco z zvonastami rokavi in krajšim krilom. Zraven sodijo superge, natikači ali pa loafer čevlji, ki spominjajo na prestižne copate.

"Pomembno je, da izberemo en kos, ki je os stajlinga, in razmislimo, kako s preostalimi dopolniti silhueto, da bo ta skladna z estetsko smerjo in predvsem z vašo postavo," pravi Lucija. Kako je kombinirala elemente uniformiranosti za vsakodnevni stajling v oddaji Projekt Diva, si lahko ogledate v spodnjem videu.

Oddajo Projekt Diva, v kateri vsakdanjim ženskam pričarajo sanjske preobrazbe, si lahko ogledate vsako nedeljo ob 18.15 na Planet TV.
Ne spreglejte