Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
31. 5. 2016,
12.13

Osveženo pred

3 leta, 11 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,05

3

Natisni članek

#dopustujdoma Primorsko-Notranjska #dopustujdoma #dopustujdoma turizem Postojnska jama

Torek, 31. 5. 2016, 12.13

3 leta, 11 mesecev

Postojnska jama navdušila hrvaške novinarje

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,05

3

Postojnska jama | Foto Postojnska jama

Foto: Postojnska jama

"Pokukali smo v Postojnsko jamo, a tega, kar smo videli, nismo pričakovali."

Kar je v več kot 200 letih pritegnilo skoraj 35 milijonov obiskovalcev z vsega sveta, je pritegnilo tudi nas, so zapisali novinarji Večernjega lista v reportaži o Postojnski jami, v kateri obširno opisujejo zgodovino turizma v Postojnski jami ter lepote podzemnega sveta, ki so jih videli. Seveda omenjajo tudi najbolj znanega prebivalca jame, človeško ribico, o kateri se v zadnjem času zaradi obetajočega se naraščaja govori po vsem svetu.

Discovery Channel v Postojnski jami snema oddajo o človeški ribici

"Vožnja in sprehod skozi Postojnsko jamo jemljeta dih, s fotografijami pa je težko pričarati tisto, kar smo videli," so dodali v Večernjem listu.

"Presenetila me je organiziranost Slovencev pri vsaki najmanjši podrobnosti, medtem ko jih pri nas briga za turiste," je o svojih vtisih v komentarjih zapisal eden od bralcev. | Foto: Klemen Korenjak "Presenetila me je organiziranost Slovencev pri vsaki najmanjši podrobnosti, medtem ko jih pri nas briga za turiste," je o svojih vtisih v komentarjih zapisal eden od bralcev. Foto: Klemen Korenjak

"Vse naše turistične delavce bi bilo treba poslati v Postojno"

Pohval ne manjka niti med komentarji bralcev članka. Eden od njih se je obregnil ob ponudbo hrvaških narodnih parkov v primerjavi s Postojnsko jamo: "Lani sem bil v dveh naših narodnih parkih – ne bom ju imenoval – in v Postojnski jami. Narava je bila v vseh treh primerih čudovita, kar pa me je presenetilo, je bila organiziranost Slovencev pri vsaki najmanjši podrobnosti, medtem ko jih pri nas briga za turiste," je zapisal bralec. "Vstopnice kupuješ na soncu ves preznojen, v Postojni pa te pričaka osebje, ki ti zna v štirih ali petih jezikih pojasniti, kakšne vstopnice lahko kupiš in kje. Vse naše turistične delavce bi bilo treba poslati v Postojno, da vidijo, kaj je organizacija in kako se ravna z gosti," je pohvalil Postojnčane.

 

Ne spreglejte