Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
22. 11. 2016,
7.00

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Oglasno sporočilo

Natisni članek

Last-minute.si počitnice Šrilanka Kuba Dubaj Združeni arabski emirati Maldivi Dominikanska republika Kanarski otoki first minute last minute

Torek, 22. 11. 2016, 7.00

6 let, 7 mesecev

Počitnice na toplem - top destinacije za hladnejše dni

Oglasno sporočilo

Kam in kdaj se je najbolje odpraviti, ko se sonce začne skrivati za oblaki, dnevi pa postajajo vse krajši?

Počitnice - beseda, ki privabi nasmeh na obraz in nam polepša še tako slab dan. Lahko bi dejali, da gre za besedo z izrazito pozitivnim predznakom. Ko počitnicam dodamo zvezo na toplem, dobimo tisto, kar si v teh hladnejših dneh želi marsikateri Slovenec. Počitnice na toplem, na rajskem belem pesku, zraven pa še palme, kristalno čisto morje in prijeten morski vetrič.

Vas zanima, kje Slovenci v tem času najraje preživijo počitnice na toplem? Med potniki in uporabniki potovalnega portala Last-minute.si – pravi spletni naslov za počitnice so v hladnejših dneh najbolj priljubljene naslednje destinacije:

 | Foto:

1. Kanarski otoki – otoki večne pomladi

Pravljičnih sedem je odličen opis otokov, ki kraljujejo v Atlantskem oceanu. Kot iz pravljice se namreč zdi razgled na raznoliko pokrajino teh vulkanskih otokov, ki sodijo med glavne turistične destinacije na svetu. Fantastično vreme skozi vse leto, vulkanske in zlate peščene plaže, raznolikost rastlinskega in živalskega sveta, dobra infrastruktura in raznolika ponudba vsakič znova navduši svetovne popotnike.

Tenerife, Gran Canaria, Lanzarote, Fuerteventura, La Gomera, El Hierro in La Palma so otoki, ki jih poznamo pod imenom Kanarski otoki in so priljubljena destinacija slovenskih popotnikov že več desetletij.

V novembru in začetku decembra so cene paketnih počitnic z letalom res odlične - polet in namestitev dobite že za približno 200 evrov po osebi v dvoposteljni sobi.

 | Foto:

2. Dominikanska republika – biser Karibov

Med Slovenci izjemno priljubljena počitniška destinacija, ki jo je zaradi svoje lege in podnebja mogoče obiskati celo leto. Drugi največji karibski otok slovi, po vsega skupaj, 1.500 km dolgih peščenih plažah. Posebej priljubljena je plaža Playa Bavaro, ki jo obdaja naravni koralni greben in je posejana s palmami in prestižnimi hoteli. Dominikana je najbolj raznolika karibska država in zelo priljubljena destinacija za romantične duše - njene peščene plaže so priljubljen kraj za sanjsko poroko. Paketne počitnice z letalom so v zimskem času na voljo že za okoli 700 evrov.

 | Foto:

3. Maldivi – raj na zemlji

2000 atolov, ki sestavljajo Maldive, so dih jemajoč naravni čudež. Sanjske peščene plaže, neskončni koralni grebeni, sončno in jasno modro nebo ter azurno modre lagune so že od nekdaj sinonim za raj na zemlji. Maldivi so priljubljen počitniški kraj za mladoporočence, zadnje čase pa tudi za družine. V decembru najdete paketne počitnice z letalom za okoli 900 evrov.

 | Foto:

4. Dubaj - dežela šejkov, nafte in luksuza

Mesto kontrastov, kjer se prepletata utrip moderne metropole in tradicionalno puščavsko življenje, obišče vsako leto več Slovencev. Dubaj je odlična destinacija za vse ljubitelje nakupov, odlične kulinarike, toplega vremena, morja in mivke, za arhitekturne navdušence ter ljubitelje luksuznih in ekstravagantnih hotelov. V Dubaju je namreč edini hotel na svetu s 7* zvezdicami. Ne pozabimo na slavni nebotičnik Burj Khalifa, najvišjo zgradbo na svetu, ki je najbolj priljubljena točka za panoramski ogled mesta ter Palm Jumeriah – največji umetni otok na svetu. Ste vedeli, da ob leta 2014 turistični vizum za vstop v to državo ni več potreben? Dubaj je destinacija vredna obiska in raziskovanja, v zimskih mesecih pa ga lahko obiščete za manj kot 500 evrov.

 | Foto:

5. Kuba – temperamenti karibski otok

Največji otok Karibov že od nekaj slovi kot priljubljena počitniška destinacija vseh generacij. Kuba je drugačna in ravno prav eksotična. Kolonialna španska arhitektura, čudovite peščene plaže, starinski avtomobili, komunizem v kombinaciji s slavnimi koktajli ter cigarami so do sedaj očarali še tako zahtevnega potnika. Poleg odlične geografske in klimatske danosti pa je pravi čar Kube v njenih prebivalcih – ljudeh z neverjetnim smislom za humor, pozitivizmom ter posluhom za glasbo in ples je tisto, kar v obiskovalcih otoka pusti poseben pečat. Kuba je odlična izbira za vse, ki bi radi na počitnicah izkusili drugačen svet, a hkrati uživali v udobju, ki ste ga navajeni od doma. In še namig: obiščite jo, preden jo preplavijo Američani. Iz bližnjih letališč so počitnice na tem temperamentnem otoku na voljo za okoli 700 evrov.

 | Foto:

6. Šrilanka – tropske počitnice po dostopnih cenah

Šrilanka ali "Čudovita dežela" je med Slovenci izredno priljubljen otok v Indijskem oceanu. Čudovit in popoln otok za drugačne in zanimive počitnice. Dih jemajoč tropski gozdovi, zimzeleni nasadi čajevca in veličastni ostanki preteklih cesarstev z zanimivimi zgodbami, nacionalni parki ter sanjske peščene plaže se skupaj zlijejo v magično celoto. Odlične cene za počitnice z letalom pa pripomorejo k priljubljenosti in obiskanosti tega čudovitega otoka. V decembru za dobrih 600 evrov.

Kdaj je najboljši čas za rezervacijo počitnic na toplem?

… je brez dvoma največkrat zastavljeno vprašanje.

Univerzalnega odgovora na to vprašanje na žalost ni. Pred leti je veljajo, da so najcenejše počitnice tiste, ki jih rezerviramo v zadnjem trenutku t. i. last minute. Pa to še vedno velja? Da, vendar ne vedno. Odlične last minute cene so še posebej ugodne v novembru in v začetku decembra. Gre za čas med dvema glavnima sezonama in praviloma v tem času potuje manj ljudi. To je odličen čas za vse, ki bi radi obiskali tople kraje po ugodnih cenah.

V času poletnih počitnic, prvega maja in novega leta večina ljudi odpotuje na zaslužene počitnice, zato se povpraševanje zelo poveča in cene niso vedno najugodnejše. Zahtevnim potnikom, družinam in potnikom s posebnimi zahtevami se priporoča, da počitnice v teh terminih rezervirajo, ko izidejo first minute ponudbe, saj so takrat na voljo najvišji popusti ter največja ponudba prostih hotelskih sob in s tem tudi najboljših hotelov.

Ali ste vedeli? V mesecu novembru in začetku decembra, v obdobju med jesenskimi in novoletnimi počitnicami, so cene počitnic z letalom najugodnejše.

Kako torej ujeti last minute počitnice?

Za nasvet smo povprašali Andrej Pirca, direktorja priznane potovalne agencije Last-minute.si, ki nam je zaupal 4 zlata pravila.

  1. Prvo in zlato pravilo - fleksibilnost
    V izboru imejte več različnih odhodnih letališč in več destinacij; fleksibilni bodite pri času odhoda, vrnitve in trajanja.
  2. Vsaka ponudba ni primerna za vsakega potnika
    Če želite odlično namestitev v točno določenem terminu glavne sezone, priporočamo first minute rezervacijo.
  3. Last minute ponudbe niso na voljo niti za vse destinacije niti za vse termine
    Ponudbe so praviloma povezane s čarterskimi poleti. Najboljši čas za last minute ponudbe je v pred- in posezoni.
  4. Zadnji trenutek ni vedno nujno tudi pravi trenutek
    Čakati z rezervacijo do zadnjega ne bo vedno ravno modra poteza, saj je védenje o pravem času za rezervacijo počitnic ali potovanja ključnega pomena za ugodno ceno.
Ne spreglejte