Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
19. 2. 2018,
9.40

Osveženo pred

6 let, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,33

Natisni članek

turisti Južna Koreja Bled Blejski grad

Ponedeljek, 19. 2. 2018, 9.40

6 let, 2 meseca

Med obiskovalci Blejskega gradu je največ - Korejcev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,33
Blejski grad | Foto Bor Slana

Foto: Bor Slana

Gostje iz Južne Koreje še zdaleč niso najpogostejši tuji turisti na Bledu - razen na eni od tamkajšnjih najbolj prepoznavnih točk.

Gostje iz Južne Koreje so lani na Bledu ustvarili nekaj več kot 30.500 prenočitev in so po številu prenočitev na 12. mestu, kar predstavlja 2,6 odstotka vseh prenočitev na Bledu, je sporočila Romana Purkart iz Turizma Bled. Za primerjavo: v slovenskem merilu so korejski turisti po podatkih Slovenske turistične organizacije po številu prenočitev na desetem mestu in predstavljajo manj kot tri odstotke vseh prenočitev v Sloveniji.


Preberite še:


"Največ gostov iz Južne Koreje pride k nam pomladi in jeseni, kar pomeni, da zapolnijo kapacitete zunaj glavne turistične sezone, prenočujejo pa v veliki večini v hotelih," so še povedali v zavodu Turizem Bled.

Med obiskovalci Blejskega gradu je 27 odstotkov Korejcev

Južni Korejci so lansko jesen na Blejskem gradu snemali TV-serijo Black Knight, korejske serije pa so na Bledu in drugih lokacijah po Sloveniji snemali že tudi v prejšnjih letih. Morda je tudi to razlog, da je bilo med več kot pol milijona ljudi, ki so lani obiskali Blejski grad, največ prav korejskih turistov. Našteli so jih več kot 146 tisoč, kar predstavlja 27-odstotni delež med obiskovalci gradu, so pojasnili v Turizmu Bled.

Blejski grad | Foto: Klemen Korenjak Foto: Klemen Korenjak

Slovenija je za večino korejskih gostov le kratek postanek

Kot so dodali, korejski gostje v Slovenijo večinoma pridejo s tujimi agencijami iz Češke, Hrvaške, Avstrije, Poljske, največkrat pristanejo v Varšavi, Pragi, na Dunaju, v Münchnu ali Tirani, odvisno od paketa. Največkrat prenočijo v Ljubljani, Postojni ali na Bledu, nekateri pa v Sloveniji niti ne prenočijo, ampak se tukaj ustavijo le na izletu.

"Seveda si želimo, da bi korejski gostje ostali na Bledu kakšen dan več, vendar je to praktično nemogoče, saj na svojih potovanjih, ki trajajo 10, 14 ali 21 dni, želijo spoznati vso Evropo. Ko pridejo na Bled, pa obvezno obiščejo Blejski grad in otok," je še povedala Romana Purkart iz Turizma Bled.

Ne spreglejte