Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Maša Belak

Torek,
28. 11. 2017,
16.20

Osveženo pred

6 let, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 5,83

6

Natisni članek

silvestrovanje novo leto Slovenija koncert praznovanje

Torek, 28. 11. 2017, 16.20

6 let, 3 mesece

Kam na silvestrovanje? To pripravljajo v večjih slovenskih mestih.

Maša Belak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 5,83

6

Novo leto. Silvestrovanje. | Foto Bobo

Foto: Bobo

Čeprav so med Slovenci zadnje čase vse bolj priljubljeni novoletni oddihi v tujini in zasebna praznovanja, bo dogajanje pestro tudi v večjih slovenskih mestih.

LJUBLJANA

V slovenski prestolnici se bo silvestrovanje začelo ob 21. uri in bo potekalo na več lokacijah.

KONGRESNI TRG

Glavno dogajanje bo potekalo na Kongresnem trgu, kjer bodo nastopili Klara Jazbec, CoverLover, Jana Šušteršič in Lea Sirk, po polnoči pa bo nastopila hrvaška Grupa Vigor.

MESTNI TRG

Dogajanje na Mestnem trgu bo tradicionalno namenjeno ljubiteljem popevk. Obiskovalce bosta zabavali Helena Blagne in Nuša Derenda s spremljevalnima skupinama.

POGAČARJEV TRG

Na Pogačarjevem trgu bodo na svoj račun prišli ljubitelji slovenskih izvajalcev popularne in narodno-zabavne glasbe. Nastopili bodo Kvintet Danila Lukana in FKK Band.

TRG FRANCOSKE REVOLUCIJE

Silvestrovanje na Trgu francoske revolucije bodo letos popestrili Nipke, Trije kralji – Zlatko, Klemen Klemen in RecycleMan, ter Happy Ol`McWeasel.

Ognjemet v Ljubljani bo

MOL bo za osnovno okrasitev mestnega središča - 50 kilometrov prazničnih lučk, 800 svetlobnih teles, 40 lampijonov na drevesih ob Ljubljanici – porabili 220 tisoč, "sredstva za to pa so zagotovili preko koncesijske pogodbe za javno gospodarsko službo urejanja javne razsvetljave".

Občina bo za sofinanciranje prireditev namenila še 113 tisoč evrov proračunskih sredstev. "Del stroškov programa decembrskih prireditev bodo pokrili donatorji, del pa se financira iz naslova najemnin za sejemske hišice na prazničnem sejmu," so sporočili.

V nekaterih večjih slovenskih občinah se bodo letos ognjemetu odpovedali, v Ljubljani pa ne. Opolnoči bo mesto razsvetlil petminutni ognjemet z grajskega griča, ki bo stal 3.650 evrov, pravijo v MOL.

Ognjemet Ljubljana | Foto: Bor Slana Foto: Bor Slana

MARIBOR

Silvestrovanje v štajerski prestolnici bo kot vsako leto potekalo na največjem slovenskem trgu, Trgu Leona Štuklja. Praznovanje se bo začelo ob 21. uri, ko bodo nastopili Tanja Žagar & Avantura, prve ure novega leta pa bo navzoče zabavala skupina The Rocktors z začetkom ob 00.30.

CELJE

Množico v Celju bodo v novo leto popeljali člani zasedbe Kingston. Silvestrovanje se bo začelo ob 22. uri in bo potekalo na Krekovem trgu.

KOPER

Za tiste, ki želijo v novo leto vstopiti s pogledom na morje, bo to mogoče v koprski Taverni. Silvestrovanje se bo začelo že ob 20. uri, nastopila pa bosta Žavbi band in Gedore.

V Sloveniji bo ob vstopu v novo leto pestro. | Foto: Mediaspeed V Sloveniji bo ob vstopu v novo leto pestro. Foto: Mediaspeed

NOVO MESTO

Na Novem trgu v Novem mestu se bo silvestrovanje začelo ob 21. uri, nastopili pa bodo njihovi domači MRFY, priljubljena skupina Tabu in ansambel Azalea.

PTUJ

Najdaljšo noč v letu bodo lahko obiskovalci preživeli v srcu najstarejšega slovenskega mesta. Na Mestnem trgu bodo začeli ob 22. uri, nastopili pa bodo Manouche in David Matići Band.

BLED

Na Bledu se bodo obiskovalci lahko od letošnjega leta poslovili na dveh lokacijah. V Zdraviliškem parku bodo v okviru Praznične promenade nastopili Gregorji, obiskovalce trgovskega centra pa bo zabavala sedemčlanska pop zasedba Gina z bandom.

Ne spreglejte