SiolNET. Trendi Potovanja
Vsebino omogoča Mastercard
  • Messenger
  • Messenger

Hrvaška iz prve roke: morje, veliko sladoleda in …

Vsebino omogoča Mastercard

V tretji epizodi, v kateri spremljamo dogodivščine dveh družin na kratkih počitnicah na Hrvaškem, se lahko od blizu prepričamo, da je bilo morje v Istri še precej hladno in da je sladoled še vedno največjih hit na morju. Ugotovili pa smo še nekaj: denar na plaži je prava nadloga.

Tretji izziv, tretja epizoda, ista stava. Družina Marolt in družina Fartelj uresničujeta svojo obljubo. Prvi plačujejo samo s kartico, drugi pa tako, kot smo plačevali še v času stoenk in fičev, torej samo z gotovino.

Stava poletja: gotovina ali kartica?

Družina Marolt (Ljubki nesmisel) in družina Fartelj (220 stopinj poševno) sta na poti do morja stavili: prvi bodo na kratkih počitnicah na Hrvaškem plačevali samo s kartico, drugi pa z gotovino. Komu bo lažje, bomo odkrili v naslednji epizodi.

In kako kaže po dveh dneh?

Vreme je čudovito, morje kar precej osvežujoče, hrana pa … slastna! Doživetja obeh družin so podobna in povsem počitniško vsakdanja. Veliko je razvajanja in crkljanja z dobrotami, ki jih ponujajo tamkajšnji gostinski ponudniki.

In čeprav oboji več kot očitno neizmerno uživajo, je prosti čas še vedno bolj na strani Maroltovih, ki se zlahka znajdejo pri plačevanju – brez štetja in iskanja denarja po različnih žepih in denarnicah.

Mastercard Urška

Mastercard Urška Mastercard Urška Mastercard Marolt

Mastercard Marolt Mastercard Marolt

Koliko sladoledov lahko pojeste v enem dnevu?

Vaniljev, čokoladni, s prelivom, v kornetu ali legendarna lučka – poleti sladoleda nikoli ni preveč in nikoli ne zmanjka priložnosti za takšno sladko razvajanje. In če je povrhu tega vedno na razpolago – potem je zmaga zagotovljena.

Iskanje denarja ali hitro plačevanje s kartico? Odgovor je na dlani! Iskanje denarja ali hitro plačevanje s kartico? Odgovor je na dlani!

In Maroltovi so imeli tudi v tem primeru prednost – vsaka lučka ali kornet v skrinji imata svojo ceno in prav pri vsaki je potrebnih kar nekaj matematičnih izračunov, da poiščemo pravi bankovec ali kovanec. Medtem ko je mlada Višnja lahko pomagala očetu plačati svoj sladoled kar s kartico Mastercard, so pri Urški Fratelj vsakič združili moči pri plačevanju, iskanju bankovcev in preštevanju še zadnjih kovancev.

Ko na začetku počitnic misliš, da imaš red …

Vam je znana takšna situacija: preden se odpravite na morje na Hrvaško, mislite, da imate vse pod nadzorom. Nekaj evrov zamenjate za kune v menjalnici, v denarnici pustite še nekaj evrov za krizne situacije, zraven pa tudi kartico Maestro za dvig gotovine na bankomatu.

In kakšen je izkupiček takšnega načrta?

Kun zmanjka že po nekaj plačilih, zato sledi iskanje bankomata in dvigovanje gotovine na nekaj dni. In proti koncu počitnic ugotovite, da imate v denarnici čisto preveč kun, predvsem kovancev, da so se vmes v žepih znašli še evri (med iskanjem pravega bankovca se to večkrat zgodi) in da boste morali po vrnitvi domov spet v menjalnico. Torej, več stroškov in več zapravljenega časa.

 

Delni izid drugega dne: 2:0 za plačevanje s kartico.


Retro da, ampak ne vedno

Čeprav nas je v zadnjih letih zajela prava retromanija in je prav hipstersko, če z babičinega podstrešja privlečeš kakšen antični kos, kot so gramofon, kasetofon ali stacionarni telefon, pa pri plačevanju ostajamo digitalni. Zakaj? Ker je bolj enostavno, hitro in varno.

In če vas bo na počitnicah zajela nostalgija in si boste želeli preživeti nekaj dni v slogu 70. let, kar pogumno, vendar ne brez kartice Mastercard, saj vam bo ta pomagala, da bodo vaša doživetja na Hrvaškem resnično neprecenljiva.

Ena od številnih ugodnostih v programu Mastercard Priceless Cities je tudi luksuzno bivanje v glampingu v slikovitem mestu Trogir. Ena od številnih ugodnostih v programu Mastercard Priceless Cities je tudi luksuzno bivanje v glampingu v slikovitem mestu Trogir. Zahvaljujoč programu Mastercard® Priceless® Cities bodo namreč vsi vaši poletni trenutki nekaj posebnega.

Preverite 20 doživetij in 20 edinstvenih ugodnosti s področja kulture, kulinarike in zabave ter si pričarajte pravo poletje. Posebne ugodnosti so vsem imetnikom kartic na voljo vse poletje oziroma do 30. septembra 2018.


Rovinj Foto: Thinkstock Nagradna igra: podarjamo vam neprecenljive počitnice na Hrvaškem

Nagradna igra je zaključena, nagrajenec bo obveščen po elektronski pošti.

Poleg podaljšanega konca tedna (dve noči) na hrvaški obali za vso družino (štirje družinski člani) bo Mastercard poskrbel za dodatno razvajanje.

Da bo vsak trenutek resnično neprecenljiv, bodo poskrbeli še z enim darilom: kartico Mastercard s prednaloženo vrednostjo 200 evrov, ki jo bo srečna družina lahko uporabila na svojih počitnicah.

Mastercard Urška Trendi Težave z denarjem: skrivanje, štetje … #video

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin