Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
21. 3. 2019,
13.34

Osveženo pred

2 meseca

Vsebino omogoča Sava Turizem

Natisni članek

advertorial Sava turizem Ptuj terme

Četrtek, 21. 3. 2019, 13.34

2 meseca

Božajoč oddih v najstarejšem slovenskem mestu

Vsebino omogoča Sava Turizem

Uživanje v vinu in plavanje. Sproščanje v blagodejni termalni vodi in odlična hrana. Joga in sproščujoča masaža. Savnanje in kulinarična večerna doživetja. Jutranji tek in poživljajoče kopeli. Ležanje ob bazenu in sprehod ob Dravi ali pa pomlajevalni tretmaji in zdrava prehrana. Izbira je vaša. V Termah Ptuj je na prvem mestu aktivna regeneracija – razvajanje in skrb za telesno pripravljenost.

Terme Ptuj | Foto:

V paketu Wine & Wellness so za vas združili bogato vinsko tradicijo Ptuja in programe aktivne regeneracije, ki jih za vas ponujamo v Grand Hotelu Primus. Paket so oblikovali z mislijo na ljubitelje dobre žlahtne kapljice in tudi ljubitelje razvajanja vseh čutil, telesa, duha in uma.

Oblikovanje majhnih, a zelo pomembnih podrobnosti tega paketa so prepustili svojim strokovnjakom – chefom, sommelierem, wellness terapevtom in animatorjem. Za vas so oblikovali zares edinstven, vsebinsko bogat paket,ki vas bo navdušil.

Paket Wine&Wellnes vključuje nastanitev s polpenzionom, sprostitveno masažo z vinskim oljem, vinsko kopel v dvoje in božajoča kuličarična doživetja v À la cartè restavraciji. A pri paketu Wine&Wellnes še zdaleč ne govorimo samo o nastanitvi, kopanju, dobri hrani in aktivnostim v okolici, temveč so v ceno vključene tudi edinstvene wellnes storitve.

Posebna ugodnost

Pohitite, do 21.4.2019 velja za rezervacijo paketa Wine & Wellness 20-odstotni popust.

PREVERITE VEČ INFORMACIJ O PAKETU

PREVERITE CENE PO NASTANITVAH

gumb pošlji povpraševanje | Foto:

V treh dneh vam bodo v Grand Hotelu Primus predstavili avtentične okuse, edinstvena lokalna vinska doživetja, ki pobožajo in presenetijo vaše brbončice, božanska razvajanja in poživljajoče aktivnosti. Poudarek dajejo kulinariki, vinu, wellnessu in aktivnostim.

Terme Ptuj | Foto:

Vinska tradicija Ptuja

Vino in dobra hrana na Ptuju in v bližnjih Halozah hodita z roko v roki. Vinarska tradicija je ena izmed tistih, ki Ptuj in tamkajšnjo vinsko klet, ki s svojo več kot 800-letno tradicijo velja za najstarejšo na Slovenskem, pomembno zaznamuje že stoletja. Od tam izvirajo številna enološko-gurmanska doživetja – od vinskega safarija in sodelovanja na trgatvi do degustacije vin in domače hrane na okoliških vinotočih.

Umik od sveta, vrnitev k sebi – Grand Hotel Primus

Grand Hotel Primus je pribežališče za vse, ki si želite vrniti vitalno energijo in se obkrožiti z zdravjem, harmonijo in dobrim počutjem. To so darovi, ki zaznamujejo kakovost našega življenja. Skupno jim je, da izvirajo iz človekove notranjosti, zato vas v Grand Hotelu Primus spodbujajo, da se z zdravo prehrano, aktivnim sproščanjem in wellness tretmaji vrnete k sebi ter znova vzpostavite notranje ravnovesje.

V Grand Hotelu Primus ste na prvem mestu vi. Čas je, da si podarite nov polet za razgiban vsakdan!

Terme Ptuj | Foto:

Dejavno dopoldne

Vrsto dejavnosti in načinov sprostitve za aktivno regeneracijo po novem dopolnjuje še vadba joge, s katero se lahko v sobi že pred zajtrkom dodobra prebudite in se potem polni energije podate v nov dan. Po zdravem zajtrku v Grand Hotelu Primus imate veliko možnosti za dejaven, a še vedno sproščujoč dan. V notranjem termalnem parku lahko na toboganu prebudite otroka v sebi, nabirate plavalne kilometre v plavalnem bazenu, se udeležite vodenih dejavnosti ob bazenih, regeneracijo pa si privoščite na ležalniku in v družbi dobre knjige.

Če vam vodni živžav ne ustreza, boste bolj uživali v bazenu Grand Hotela Primus: iz notranjega bazena zaplavate v zunanjega, po plavanju sprostite mišice v katerem od jacuzzijev, nato pa uživate na ležalniku. Raziskovalci in ljubitelji narave pa imate veliko možnosti za izlete in dejavnosti v okolici.

Terme Ptuj | Foto:

Sproščujoče popoldne

Po dejavnostih bo prijala sprostitev v Wellnessu Valens Augusta – denimo savnanje ali odlične masaže, po katerih se boste počutili kot prerojeni. Ročna sprostitvena masaža z aromaterapevtskim vinskim oljem bo poskrbela za pomiritev ter sprostitev telesa in duha. Po wellness tretmajih je priporočljivo kopanje v termo-mineralni vodi, saj poveča njihov učinek. V wellnessu se lahko nagradite tudi z lepotnimi tretmaji.

Prisegajo na najnovejše naravne metode za pomlajevanje in lep videz. Z metodo Med Contour boste že po prvem tretmaju izgubili do 2,5 centimetra na najbolj problematičnih delih telesa, medtem ko metoda Med Visage vašemu obrazu vrača svežino in mladost.

Večerna umiritev

Za popolno sprostitev in regeneracijo pred večernim kulinaričnim doživetjem priporočajo vinsko kopel v dvoje. Vaše počutje po kopeli bo odlično, koža pa mehka in voljna. In pripravljeni boste na edinstven kulinarični večer, ki ga je za vas pripravil naš chef z ekipo.

Terme Ptuj | Foto:

Popeljali vas bodo po svežih, sezonskih in avtentičnih okusih kuhinje Grand Hotela Primus, tako kot znajo le oni. Seveda ob ustrezni vinski spremljavi vin lokalnih vinarjev Ptujska klet in Kobal Wines.

Prehrana za dobro počutje skozi dan

Pomemben del aktivne regeneracije je tudi zdrava prehrana, na katero stavijo v Grand Hotelu Primus. Tako vas ob vsakem obroku v hotelski restavraciji pričaka program Bodimo fit – obrok za dobro počutje. Vendar pa se vam za zdravo prehranjevanje ni treba odreči vsem majhnim razvadam, zato nikar ne oklevajte pri izbiri najslajšega trenutka v dnevu – takrat si privoščite božansko Primusovo ali Avgustino tortico.

Prav lahko se zgodi, da iz Term Ptuj ne boste odšli le spočiti in osveženi z aktivnimi doživetji, temveč tudi z novimi spoznanji in navadami, ki bodo obogatili vaš življenjski slog.

Terme Ptuj | Foto:

Naj vas napolnijo zmage preteklosti - znamenitosti v okolici Ptuja

Ptuj je najstarejše slovensko mesto. Pred dva tisoč leti, v obdobju Rimljanov, je bil Poetovio mogočno mesto, ki je štelo približno 30 tisoč prebivalcev in je brbotalo od življenja. Tako kot brbota današnja termalna voda, odkrita na desnem bregu Drave, ki objema Ptuj. Posebne energije so bile od nekdaj del življenja tukajšnjih prebivalcev – Dravus, energija reke Drave, je odnašala vse negativno; v svetiščih boga Mitre si našel notranje ravnovesje; kurent pa je zavetnik življenjske vedrine.

Prav to potrebujejo tudi sodobni bojevniki, ki dnevno premagujejo izzive v službi in doma. Polet za nove zmage dobijo v edinstveni sprostitvi ob ptujskih termalnih vrelcih, rekreaciji in uživanju v odličnih vinih z lokalnih goric. Priporočamo ogled najstarejšega mesta Ptuj, ptujskega gradu, Ptujske kleti, Puhovega muzeja, skok v vinorodne Haloze ali Slovenske gorice, obisk Kurentove delavnice, za aktivne je obvezen obisk športno-rekreacijskega centra Ranca, do katerega se lahko odpravite kar peš ali s kolesom, ali pa vzpon na Ptujsko Goro.


Tako vas razvajajo #samonaptuju

Terme Ptuj so primerne za različne ciljne skupine, tudi za zaposlene ženske, jim pogosto zmanjka časa za nego in razvajanje, kaj šele za druženje s prijateljicami. Grand Hotel Primus je odlično zatočišče za dame, ki si želijo malce pobegniti, se sprostiti v termalnem bazenu ali wellnessu  in obenem poskrbeti za svoj videz.

V videu preverite, kako je odlična televizijska voditeljica in popotnica Mojca Mavec v Grand Hotel Primus povabila svojo prijateljico, uspešno italijansko blogerko Fabrizio Spinelli. Ob prijetnem klepetu sta si privoščili pravo damsko razvajanje.

Ne spreglejte