SiolNET. Trendi Odnosi
3

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Zakaj ljubkovanje osrečuje?

3

termometer

Nekateri objemajo svoj vzglavnik, drugi plišaste igrače, tisti najsrečnejši pa osebo, ki jo imajo radi. In prav ti objemi so za nas najkoristnejši.

Zakaj je pomembno, da se objemamo čim bolj pogosto?

Ker smo srečnejši

Ljubkovanje vzpodbuja izločanje oksitocina, kar v nas prebuja dobro razpoloženje. Ob tem se izloča tudi endorfin, ki se sicer sprošča po telovadbi ali ko jemo čokolado. Priporočamo torej ljubkovanje z najdražjo osebo ̶ s koščkom čokolade in po telovadbi!

Ker se počutimo bolj seksi

Intimnost in bližina partnerja nas osrečujeta, ljubkovanje pa pogosto vodi tudi v seks. Sproščanje dopamina v nas budi spolno slo, po telovadbi med rjuhami pa se ne pozabite še malo razvajati.

Ker zmanjšuje stres

Vas je že kdo objel, ko ste bili zelo jezni? Tridesetsekundni objem naj bi delal čudeže pri znižanju tlaka in zmanjševanju stresa.

Ker nas povezuje

Oksitocin nas združuje, znanstveniki pa trdijo, da je ravno ta kriv, da se ženske čustveno tako močno navežejo na svoje partnerje. Pari, ki se pogosto objemajo, naj bi imeli trdnejšo zvezo in večjo potrebo, da več časa preživijo skupaj.

Ker izboljšuje komunikacijo

Veliko prepirov lahko pomirite s preprostim objemom, ki zmanjša napetost in olajša komunikacijo na mirnejši ravni. Nekateri lažje odprejo svoje srce, ko so z nekom objeti.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin