SiolNET. Trendi Odnosi
1,10

termometer

  • Messenger
  • Messenger

S temi triki se boste izognili ločitvi

1,10

termometer

poljub par ljubezen postelja nasmeh
Foto: Thinkstock

Dandanes živimo hitro in se ukvarjamo s tisoč in eno stvarjo naenkrat, kar nas to pogosto privede do tega, da izgubimo stik s sabo in tistimi, ki so nam blizu. Tako pravzaprav ne preseneča, da so razhodi oziroma ločitve v porastu. A z nekaj preprostimi triki lahko poskrbite, da bo vajina zveza trajala še dolga leta in da bosta v njej oba srečna.

Na zelo edinstven način pa je v filmu Zadnjih pet let prikazana tudi ljubezenska zgodba mladega judovskega pisatelja in obetavne igralke. Razvcet in propad njune romance ter vse, kar se je dogajalo vmes, namreč glavna igralca Anna Kendrick in Jeremy Jordan v filmu odpojeta. Več pa že jutri ob 20. uri na Planet TV!

Ne sanjajte o sorodni duši, ker ne obstaja

Tista vaša popolna druga polovica, ki ima enaka prepričanja in poglede na življenje kot vi, hkrati pa vas s svojo različnostjo dopolnjuje natanko tam, kjer je to potrebno in je dobrodošlo, je popoln mit, trdi strokovnjakinja za odnose Kate Figers, ki je napisala več knjig o odnosih in nekaj nasvetov o uspešni dolgoletni zvezi strnila za portal Telegraph.

Tudi na področju spolnosti bodo v dolgoletni zvezi vzponi in padci. A če boste imeli realne predstave, imate več možnosti za dolgotrajno razmerje. Tudi na področju spolnosti bodo v dolgoletni zvezi vzponi in padci. A če boste imeli realne predstave, imate več možnosti za dolgotrajno razmerje. Foto: Thinkstock

Človek, s katerim boste lahko srečni, ni nujno vaša zrcalna slika, lahko je vaše popolno nasprotje. S svojimi mnenji vas lahko na trenutke spravlja ob pamet, z vami se v številnih pogledih ne strinja. A ključ do tega, da bo vajina ljubezenska zveza trajala dolga leta, morda celo vse življenje, se skriva v enem samem dejstvu – sprejemanju razlik med vama in sprejemanju kompromisov. Ko bosta oba prenehala stremeti k temu, da bi drug drugega spremenila in vkalupila po svojih merilih, bo vajina zveza lahko resnično zacvetela.

Sprejmite dejstvo, da bo vaša boljša polovica delala napake

Prav tako si ne delajte utvar, da vaš izbranec oziroma izbranka ne bo delal napak in da vas ne bo nikoli razočaral, poudarja Figersova. Če boste že na začetku v zvezo stopili z realnimi pričakovanji in se zavedali, da se bodo pojavljale napake, jih boste tudi veliko lažje odpustili in šli naprej. Seveda pa gre za vsakdanje, človeške napake in ne za nezvestobo, psihično ali fizično nasilje ali kakšne druge zares nedopustne stvari, ki jih nihče v razmerju ne bi smel trpeti.

Zadnjih pet let Planet TV Premiera meseca: Zadnjih pet let

Bodite iskreni, a spoštljivi

Vsak par se kdaj spre. Tisti, ki pravijo, da se nikoli, lažejo. A prav iskrenost je temelj dolge ljubezenske zveze. Je pa pomembno, da svoja iskrena mnenja izražamo na spoštljiv, ne na poniževalen način, poudarja Figersova. Prav je torej, da boljši polovici poveste, kaj vas moti, a to naredite spoštljivo. Pomembno pa je še nekaj, namreč, da ste iskreni tudi sami s seboj in si odkrito odgovorite na vprašanje, zakaj vas nekaj tako zelo moti. Morda pa boste odkrili, da težava sploh ni pri partnerju oziroma partnerici, temveč pri vas.

Na vsake toliko si vzemita nekaj časa samo zase in se zares posvetita drug drugemu. Na vsake toliko si vzemita nekaj časa samo zase in se zares posvetita drug drugemu.

Sprijaznite se, da je z leti seksa manj

Veliko parov se znajde v težavah, ker čez čas niso več toliko spolno aktivni kot na začetku, kar vidijo kot težavo oziroma kot nekaj, kar kaže na ohlajanje odnosa. Nikakor ni tako, pravi strokovnjakinja.

Na začetku zveze, ko se par spoznava, je spolnost vedno zelo vroča in pogosto na meniju, potem se vse skupaj malce umiri in na neki točki dobi seks reproduktivni namen. Po rojstvu otrok je spolnosti pri veliko parih spet manj, nato pa se ponovni razcvet zgodi v zrelih letih. Če boste torej vedeli, da so tudi nihanja v spolnosti povsem normalen pojav in ne boste delali iz muhe slona, potem imate veliko možnost za dolgotrajno, srečno razmerje.

Ne izpusti me Planet TV Kdo je kdo v seriji Ne izpusti me

Vzemita si čas zase in se povsem odklopita

Tisto, kar veliko parov privede do tega, da se odtujijo in razidejo, je prehiter tempo življenja, ki nas hkrati preplavlja s toliko stvarmi in skrbmi. Zato je, da bosta ostala v stiku s sabo in drug z drugim, tako zelo pomembno, da si vzameta čas zase in se takrat, ko odideta ali na nekajurno večerjo, na oddih ob koncu tedna ali pa na večtedenske počitnice, res posvetita vajini zvezi ter odmislita vse preostalo. Skrbi vsakodnevnega življenja, ki vaju pestijo, bodo na žalost počakale na vaju in se bosta z njimi ukvarjala spet tedaj, ko se vrneta v realnost.

O burni ljubezenski zvezi pa bosta v sobotnem filmu Zadnjih pet let odpela igralca Anna Kendrick in Jeremy Jordan. Ogledate si ga lahko jutri ob 20. uri na Planet TV.

 

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 11
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin