SiolNET. Trendi Odnosi
3

termometer

  • Messenger
  • Messenger

S kom bi najraje varale ženske?

3

termometer

Ko ženska razmišlja o prevari, sanjari o moškem iz višjega družbenega razreda, medtem ko moški raje izbere žensko nižjega stanu. Tako vsaj kaže raziskava spletne strani za zmenke AshleyMadison.com.

Pepelke … Več kot 60 odstotkov žensk iz nižjega sloja, ki bi prevarale partnerja, bi to naredile z moškim iz višjega družbenega sloja. Iz srednjega sloja bi se zanj odločilo 40 odstotkov žensk, več kot 50 odstotkov pa bi jih raje imelo moške enakega stanu. Morda je to odraz trenutnega gospodarskega položaja, še bolj verjetno pa je od nekdaj tako, da ženskam bogati moški višjega stanu predstavljajo finančno varnost, pa tudi beg iz resničnosti v svet blišča in razkošja. Po drugi strani je dejstvo, da so ženske srednjega sloja finančno neodvisne, bolj izobražene in imajo drugačne potrebe, zato imajo raje sebi enakega kot nekoga, ki bi jim spodnesel tla pod nogami s svojim bogastvom.

… in princi Moški imajo zelo drugačno perspektivo, saj bi več kot 80 odstotkov moških iz srednjega razreda prevaralo svoje partnerice z žensko, ki je na družbeni lestvici nižje od njih. Moški iz najbogatejših slojev bi si v polovici primerov izbrali žensko iz srednjega spola, v 40 odstotkih pa afero z žensko nizko na družbeni lestvici. Moški tako (skoraj od nekdaj) dokazujejo, da si še vedno želijo narediti vtis in biti alfa samci, saj potrebujejo nekoga, ki jih občuduje, ker so v svojem bistvu nesamozavestni.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin