Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
18. 7. 2013,
17.50

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

moški ženska izbira flirt

Četrtek, 18. 7. 2013, 17.50

8 let

Kako izmed dveh izbrati pravega?

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Ste se že kdaj znašle v precepu zaradi dveh moških, ki sta vam bila všeč, pa niste vedele, kako se odločiti?

Da vam bo lažje izbrati pravega moškega, vam svetujemo, da si vzamete dovolj časa, da jima ne dajete preveč upanja in da se poglobite vanju. Le tako boste lahko videle in občutile, kateri je res vaš gospod pravi.

Na začetku morate ugotoviti, kateri od kandidatov ima več skupnega z vami, kateri vas večkrat pripravi do tega, da o njem razmišljate, in kateri vam je bližje. Zelo pomembno je tudi, da ugotovite, kateri od obeh moških vam vzbuja občutek večjega ugodja in varnosti. Vprašajte se: "Me spravi v smeh? Ga zanimajo tudi drugi ljudje okoli mene? Je dovolj čustveno zrel, da bo razumel moje slabe dneve in jih znal polepšati? Se zaveda, da je zveza tudi obveznost, ne samo nekaj, kar raste samo po sebi?"

Ko spoznavate moške, morate biti zelo pazljive, da ne zamenjate njihove igrivosti z nezrelostjo. Ugotovite, kateri je bolj zrel, kateri stoji na bolj realnih tleh, ter poskušajte predvideti njune slabe značajske lastnosti. Je morda ukazovalen? Je izkoriščevalec in manipulator? Ima v sebi kaj takšnega, kar bi lahko sprožilo prepire med menoj in mojimi prijatelji? Je ves čas v težavah, stiski ali morda celo komu dolguje denar? Še vedno govori o svoji prejšnji izbranki? Vse to so znaki, da z moškim, za katerega ste se ogrele, verjetno ni prav lahko živeti.

Nič ni narobe, če boste flirtale z obema. Na ta način boste hitro ugotovile, kateri vam je bolj všeč in kateremu ste bližje. Bodite samozavestne, zavedajte se, kaj ste, kdo ste in kaj lahko v zvezi ponudite. Pozorne bodite tudi na to, kako flirta. Je med spogledovanjem spoštljiv in vas ima rad zaradi vas, ne zaradi vašega telesa? Pohvali še kaj drugega kot vaš videz in vašo ritko? Kako se ob njem počutite? Flirta tudi z drugimi dekleti? Je pripravljen na zvezo, ki se počasi razvija? Moški, ki zvezo gradijo počasi, so tiste vrste moški, ki uživajo v vsaki življenjski situaciji in s tem tudi v vsakem trenutku, ko so z vami. Pazite: moški, ki v zvezi hitijo, bodo verjetno z drugo spali, preden lahko izrečete besedo razočarana.

Ne bojte se svojih pravih prijateljic vprašati za mnenje. Med dvema moškima ni lahko izbrati, kaj lahko pa se zgodi, da bo kakšna od vaših prijateljic opazila kaj, kar same sicer ne bi. Ne pozabite, da se morate na koncu odločiti same, saj boste same stopile v zvezo, ne one. Vseeno ni narobe, če jim zastavite naslednja vprašanja. Kdo misliš, da me bo bolj spoštoval? Kdo me bo bolj nosil po rokah? Kdo me bo podpiral, ko mi bo hudo? Odgovore svojih prijateljic vzemite resno, a le če ga poznajo in so z njim že bile v stiku.

Če ne gre drugače, njune razlike in podobnosti v miru napišite na list papirja. Tako boste lažje videle vse pluse in minuse dveh borcev za vaše srce. Pri tem ne pozabite na videz, urejenost, čustva, inteligenco in na vse preostale stvari, ki jih veste o njiju. Pri končni izbiri ne pozabite zaupati ženskemu instinktu, ki vas, če imate vsaj malo razvitega, težko prevara. Že vnaprej pa morate vedeti, da ste se morda podzavestno že odločile. Ta preizkus vam bo povedal, kaj vam pravi glava, vaš razum, a vprašati morate tudi srce.

Ne počutite se, kot da morate odločitev sprejeti čez noč. Daleč od tega. Na vas, je, da se odločite in da enemu izmed njiju ponudite roko, da vstopi v vaše življenje. Če bo odločanje trajalo dalj časa, boste imele več možnosti, da oba spoznate, a pazite, da ne boste tako neodločne, da vam bosta oba kandidata prej pobegnila. Saj poznate pregovor kjer se prepirata dva, tretji dobiček ima, kajne?

Za konec še nasvet: ko se boste odločile, morate dati tistemu, ki ga niste izbrale, jasno vedeti, da vas ne zanima. Tako boste lahko tudi njegovo življenje prepustile novemu toku dogajanja. Morda bo nekoliko hudo, a samo tako je prav. Največjo napako boste naredile, če boste še naprej dajale upanje, čeprav ste že izbrale.

Pa dobro izbiro vam želimo.

Ne spreglejte