Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
27. 7. 2016,
12.29

Osveženo pred

2 meseca, 1 teden

Vsebino omogoča Mastercard

Foto: Thinkstock, Glamping Ribno

Natisni članek

pohodništvo Bled advertorial Mastercard Odkrivaj Slovenijo Ribno glamping kampiranje

Sreda, 27. 7. 2016, 12.29

2 meseca, 1 teden

Ideja za konec tedna: manj znani blejski brat

Vsebino omogoča Mastercard

Foto: Thinkstock, Glamping Ribno

Ribno Bled Gorenjski | Foto Thinkstock

Foto: Thinkstock

Tudi če niste veliki ljubitelj prenočevanja na prostem, vas bo ob pogledu na glamping hišice v Ribnem zamikalo, da bi noč preživeli na drevesu ali pod njim.

Kdaj ste nazadnje prenočili pod zvezdami in jedli sredi gozda pod krošnjami dreves? Če je to že zelo dolgo nazaj, potem je pravi čas, da se ponovno zaljubite v poletno kampiranje in si pripravite počitnice v slogu.

Sodelujte z zanimivimi turističnimi predlogi iz Slovenije in se potegujte za bogate nagrade!

Zakaj kampirati?

kampiranje počitnice šotor | Foto: Thinkstock Foto: Thinkstock

Ljubitelji kampiranja vedo, da med kampiranjem popolnoma odklopijo vsakdanje skrbi in se prepustijo sproščenemu dnevnemu ritmu. Ko sta šotor ali prikolica enkrat postavljena, so redni dnevni opravki zreducirani na minimum. Ni treba skrbeti za popolno urejenost, obleka je lahko povsem udobna, ličila so izjema, obutev je skrajno udobna oziroma je ni. Odklop je zagotovljen. Med kampiranjem imamo edinstveno priložnost, da odklopimo vse elektronske naprave.

Počitnice na prostem nas ponovno povežejo z naravo. Ne pozabite si zaželeti nekaj lepega, ko boste na nočnem nebu opazili utrinek. Družina med počitnicami lahko ponovno stke močne vezi med seboj. Čas, ki ga med kampiranjem preživljamo z domačimi, ima veliko vrednost za medosebne odnose, še posebej, če je to kakovosten čas v naravi.

Za ljubitelje luksuznega kampiranja – glamping

glamping Ribno | Foto:

Če niste vešči kampiranja in postavljanja šotora ter drugih taborniških veščin, so na voljo tudi druge možnosti za preživljanje dopusta v naravi.

glamping Ribno | Foto:

Ribno pri Bledu je nedavno odprl imeniten prostor za kampiranje Glamping Ribno, kjer so postavili šest lesenih hišk, primernih za dve do štiri osebe. Hiške so dizajnersko opremljene in narejene iz slovenskega lesa, pred vsako je na voljo tudi zasebna kad za popolno sproščanje sredi zelene narave. Glamping Ribno ob hotelu Ribno, ki se ponaša s statusom pohodniškega hotela, svojim gostom ponuja tudi savno (hišice so namreč opremljene za bivanje vse leto, ne le poleti), skupni družabni prostor ob ognjišču in zunanji masažni salon s prekrasnim razgledom.

glamping Ribno | Foto:

Raj za aktivnosti v naravi

Bled | Foto: Thinkstock Foto: Thinkstock

Počitnice so vedno namenjene tudi aktivnemu sproščanju in preživljanju prostega časa v naravi. Za ljubitelje zunanjih aktivnosti je Ribno odlična lokacija, saj ponuja številne pohodniške izlete v bližini Bleda. Zelo blizu hotela leži naravno jezerce Ribno, od koder lahko v 15 minutah pridete do vasi Selo. Tudi sicer so vasice okrog Ribnega – Bodešče, Koritno in Selo – odlične za sprehajanje, kolesarjenje in "vozičkanje", še posebej če vas mika tudi obisk kmečkega turizma.

Obrežje Save je le dve minuti hoje oddaljeno od hišk v glampingu. Ob Savi se lahko popeljemo s kolesom do Radovljice na eni strani in do Bleda na drugi. Nedaleč stran je tudi kamp Šobec, do koder je v pol ure mogoče priti tudi peš.

Poleg raftanja na Savi je reka odlična tudi za muharjenje, ob hotelu pa so na voljo tudi teniška in odbojkarska igrišča ter igrala za otroke in piknik prostor.

Ne pozabite na pohodne čevlje

Pohodništvo | Foto: Vid Ponikvar Foto: Vid Ponikvar

Ne odhajajte na počitnice na Gorenjsko brez pohodnih čevljev, saj jih boste gotovo potrebovali.

Pohodniki si za dnevni izlet radi izberejo bližnjo lovsko kočo Talež na Tolstem vrhu (883 metrov) ali pa na Ribensko goro (588 m), ki ponuja širne razglede na pobočja Jelovice z Babjim zobom, na Pokljuko, Karavanke, Julijske Alpe in Radovljiško ravnino ter Bled.

Okolica Ribnega je idealna tudi za kolesarske izlete, saj je prepletena z lokalnimi cestami, ki večinoma niso preveč prometne. Zelo na gosto pa so posejani tudi čudoviti kotički za kratke oddihe. Tudi gozdne ceste na Jelovici, Mežaklji in Pokljuki so privlačne za rekreativne in bolj resne kolesarje.


Sodelujte z zanimivimi turističnimi predlogi iz Slovenije in se potegujte za bogate nagrade!

Nagradni sklad in žrebanja:

1. 8. 2016 – pet predplačniških brezstičnih kartic Mastercard v vrednosti 50 evrov

1. 9. 2016 – pet predplačniških brezstičnih kartic Mastercard v vrednosti 50 evrov

3. 10. 2016 – FOTOAPARAT in pet predplačniških brezstičnih kartic Mastercard v vrednosti 50 evrov

2. 11. 2016 – pet predplačniških brezstičnih kartic Mastercard v vrednosti 50 evrov

1. 12. 2016 – pet predplačniških brezstičnih kartic Mastercard v vrednosti 50 evrov

2. 1. 2017 – NAVIGACIJSKA NAPRAVA GARMIN in pet predplačniških brezstičnih kartic Mastercard v vrednosti 50 evrov

Ne spreglejte