Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
25. 2. 2013,
8.28

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

oskarji rdeča preproga

Ponedeljek, 25. 2. 2013, 8.28

8 let

Rdeča preproga dolgočasne elegance

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Na najpomembnejši rdeči preprogi leta so se filmske zvezdnice izkazale z eleganco, preverjenimi kroji in umirjeno barvno paleto. Večer je minil brez večjih modnih kiksov, a tudi precej dolgočasno.

Za nami je podelitev največjih, najbolj cenjenih in najbolj pričakovanih filmskih nagrad, ki pa na trnih ne puščajo le filmskih, temveč tudi modne navdušence. Oskarjevska rdeča preproga namreč v svetu šovbiznisa velja za najbolj glamurozno in je tako priložnost, da se zvezdnice in zvezdniki pokažejo v najboljši luči.

Če na kratko povzamemo najbolj opazne trende letošnje rdeče preproge, ne moremo mimo dveh prevladujočih barvnih palet – kovinsko sive in različnih odtenkov beline (od snežno bele do kremaste).

Glavne "osumljenke" brez večjih napak, a tudi brez presenečenj Letos so bile oči vseh uperjene predvsem v Jennifer Lawrence in Anne Hathaway, mladi predstavnici hollywoodske smetane, ki sta z nominacijama za oskarja (prva za glavno, druga za stransko vlogo) že pred Oskarji blesteli na različnih dogodkih. Tudi tokrat sta ostali zvesti značilnim krojem in oblikovalcem. Svetlolasa Jennifer je izbrala nedolžno belino Dior Haute Couture. Obleka z ozkim životcem brez naramnic se je pod pasom spustila v bogato široko krinolino, ki ji je nekaj preglavic povzročila ob prevzemu nagrade, ko se je na stopnicah spotaknila in padla.

Anne Hathaway, ki je domov odnesla kipec za najboljšo stransko žensko vlogo, je izbrala klasično ravno padajočo obleko znamke Prada, z njo pa kar malce razočarala. Barva lososa ji ni delala velike usluge, prav tako pa je bila malce ponesrečen kroj, ki je predvsem pri prsih deloval precej nerodno. Bolj eleganten je bil pogled na hrbtni izrez obleke, posut z dragulji.

Presenetila ni niti Jessica Chastain, nominiranka za glavno žensko vlogo. Lepotica s porcelanasto poltjo in bakrenimi lasmi je izbrala bronasto obleko Georgio Armani. Preprostemu kroju je zanimivo strukturo dajala igra srebrnih črt, sicer pa je Jessica ostala zvesta minimalizmu in rdečim ustnicam, pri dodatkih pa ni pretiravala.

Najprej najlepše … Izvrstna kot vedno je bila Naomi Watts, ki zgreši tako redko, da jo preprosto moramo uvrstiti na seznam najlepše oblečenih gostij na letošnjih Oskarjih. Srebrna obleka Armani Privé bi lahko delovala težko in železno, a je Naomijino telo objela na vseh pravih mestih, sicer preprosto obleko pa je poživil zanimiv izrez pri ramenih.

Po podobni barvni paleti je posegla tudi Sandra Bullock v obleki Elie Saab. Kratki rokavi, zaprt dekolte, spodaj pa mešanica prosojne čipke in biserov, ki so obleki dodali tisti potrebni kanček glamurja.

Amy Adams je v svetlosivi obleki Oscar de la Renta na rdečo preprogo prinesla razkošje in ji nimamo kaj očitati, res pa je, da smo podobnih oblek od nje že vajeni. Prav tako svetli obleki sta izbrali tudi Amanda Seyfried in Zoe Saldana.

Dva različna sloga za dame v zrelih letih sta prikazali "veteranki" Jane Fonda in nominiranka za najboljšo žensko vlogo, Francozinja Emmanuelle Riva. Prve se, 75 letom navkljub, še vedno drži sloves seks bombe, kar je pokazala tudi v najbolj opazni obleki večera, strupeno rumeni oprijeti obleki, ki jo že od daleč prepoznamo kot Versacejevo. Deset let starejša Emmanuelle je svojo vlogo prav tako opravila izvrstno, vendar veliko bolj graciozno in s kančkom nezgrešljive francoske elegance.

… nato pa še tiste, ki so nas malo manj navdušile Čeprav letos v oči bodečih kiksov ni bilo, so se po preprogi sprehodile tudi zvezdnice v precej dolgočasnih in nesrečnih stajlingih. S celotno podobo je udarila mimo ponavadi blesteča Charlize Theron. V beli peplum obleki znamke Dior je sicer izstopala, ker pa trenutno nosi kratko pričesko, bi lahko celoten stajling poživila s kakšnim opaznejšim kosom nakita, saj je celoten videz kar malce pust.

Nicole Kidman ne more iz svoje kože. Spet je posegla po oprijeti dolgi obleki s preprostim izrezom, ki pa je s frizuro vred delovala, kot da bi ušla iz prejšnjega desetletja.

Jennifer Garner, ki je na Oskarje pospremila moža Bena Afflecka, je prav tako izbrala zanjo značilno obleko v barvi jajčevca, kljub volančkom na zadnji strani toalete pa bi simpatično Jennifer raje videli v obleki z bolj definiranim životcem.

Kristen Stewart je na rdečo preprogo prišla z berglami, kar jo je spravljajo v smeh, ta pa je bil še najbolj prijetna sprememba od siceršnjih igralkinih sprehodov pred fotografskimi bliskavicami. Po nekaj ponesrečenih izbirah v preteklih mesecih je tokrat izbrala elegantno obleko Reem Acra, ki pa ni delala usluge njenemu torzu.

Rdečo preprogo sta z barvami poživili Reese Witherspoon in Jennifer Aniston, prva v električno modri obleki Louis Vuitton s črno obrobo, druga v oranžnem razkošju znamke Salvatore Ferragamo. Reese je sicer zadela z barvo, malo manj pa s krojem obleke, ki se je okoli stegen nerodno gubala in delovala prevelika. Jennifer pa lahko pohvalimo za izbiro živahne barve, pograjamo pa zaradi prevelike količine blaga.

Britanka Adele, ki je odnesla oskarja za najboljšo filmsko skladbo, se je po zanjo nenavadno rdeči obleki z Grammyjev vrnila k črnini. Že videno in kar malce dolgočasno.

In še vse vmes Kot rečeno, letošnji Oskarji niso prinesli veliko modnih presenečenj. Po rdeči preprogi se je sprehodilo še veliko zvezdnic, ki jih zgoraj nismo posebej omenili.

Ne spreglejte