Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
1. 6. 2013,
21.23

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

gube sadje pomoč koža maska

Sobota, 1. 6. 2013, 21.23

7 let, 12 mesecev

Proti gubam s pomočjo sadja

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Sadje je odličen vir vitaminov in mineralov, s katerimi se lahko postavite po robu gubam, ki prihajajo. Predstavljamo vam, kako lahko za majhen denar svoji koži privoščite najboljše.

Banana Bogata je s kalijem in je vir številnih drugih mineralov in vitaminov, kot so fosfor, železo in magnezij ter vitamini A, B in C. Kalij mehča kožo in jo hkrati zateguje, zato si enkrat tedensko pripravite bananino masko: pretlačite banano, dodajte žličko kisle ali sladke smetane in žličko medu. Maska bo kožo nahranila in ji vrnila mladosten videz.

Jabolka Jabolka imajo antioksidantni učinek in spodbujajo cirkulacijo krvi. Doma si lahko pripravite jabolčno masko, ki kožo osveži in očisti. Jabolko nastrgajte, dodajte žličko medu in kisle smetane, pustite, da na obrazu deluje deset minut, in jo sperite z mrzlo vodo.

Papaja Papaja vsebuje encim papin, ki je zelo učinkovit pri odstranjevanju odmrlih celic, zato si iz nje lahko naredite čistilni tonik. Nastrgajte jo, po želji dodajte med in jo nežno vmasirajte v kožo. Pustite, da deluje pet minut, nato sperite s hladno vodo.

Grenivka Sadež vsebuje veliko vitamina C, ki je pomemben za izgradnjo kolagena, in je odlično sredstvo v boju proti gubam. S sokom grenivke, ki ga nanesemo na obraz, poskrbimo za glajenje drobnih gub, s čistilnim tonikom pa mu povrnete svežino. Naredite ga tako, da sok grenivke zmešate z žličko olja in sladkorja, mešanico pustite na obrazu deset minut, nato pa sperite z mlačno vodo.

Jagode Jagode so bogate z vitaminom C in učinkujejo antioksidantno, če jih jeste ali če si iz njih pripravite masko za obraz. Za utrujeno kožo zmešajte tri žlice jagodnega soka s tremi žlicami kisle smetane in stepenim beljakom, mešanico nanesite na obraz in jo po četrt ure sperite z mlačno vodo, koža bo napeta in sijoča. Za suho kožo jagode zmečkajte z vilico in jih zmešajte z žličko kisle smetane, zmes nanesite na očiščen obraz. Po dvajsetih minutah masko odstranite z vato, namočeno v mleku, in občudujte svež videz svoje kože.

Ne spreglejte