Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
13. 1. 2013,
14.25

Osveženo pred

7 let, 11 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

ulični stil

Nedelja, 13. 1. 2013, 14.25

7 let, 11 mesecev

Pridih skandinavskega in britanskega sloga

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Alja in Marko, 20 let: navdih najdeta na blogih in v glasbi

Tokrat smo v objektiv ujeli dvajsetletna študenta Aljo in Marka, prijatelja, ki ju druži tudi ljubezen do mode, oblačil in modnih dodatkov. Aljo morda poznate tudi po blogu Ljubeznice, na katerem se pogosto znajdejo tudi modi namenjene objave, Marka pa smo lahko v vlogi manekena jeseni videli tudi na Fashion Weeku.

Grobo s pridihom ženstvenosti Slog svetlolase prijateljice je opisal kar Marko: "Alja kombinira vojaške, punkovske kose z bolj ženstvenimi. Danes ima recimo šal z leopardjim vzorcem, ki razbije bolj moški slog srajce in škornjev z neti, večrat pa nosi tudi šminko. Rada ima nakit, veliko nakita." Da je res tako, pritrdi tudi Alja. "Nora sem na bižuterijo, a v zadnjem obdobju veliko raje nosim nakit, ki mi nekaj pomeni in so mi ga podarili domači." Po njenem mnenju nakit oblačila dopolnjuje in jim doda nekaj več, na zapestja pa si nadene po več različnih kosov.

Čeprav ima veliko oblačil in zelo rada nakupuje, vedno znova pristane pri enakih kombinacijah in kosih, ki so ji preprosto najbolj pri srcu in se v njih dobro počuti. Njen zaščitni znak so tudi očala, ki jih skoraj nikoli ne sname, če že, jih le zamenja za sončna. "Zdaj že razmišljam o novih okvirjih …" Po navdih se odpravi na bloge, najbolj blizu pa ji je slog oblačenja skandinavskih deklet: "Bele allstarke, ozke kavbojke in široki puloverji."

London, glasba in filmi Marko, obut v bulerje, oblečen pa v ozke črne hlače in kar štiri sloje – majico, srajco iz džinsa, karirasto srajco in usnjeno jakno –, svoj slog opisuje kot miks različnih vplivov. "Navdihuje me glasba, všeč so mi slogi dua Hurts, skupine Babyshambles in Peta Dohertyja, pa tudi britanski filmi iz osemdesetih." Večinoma nosi kavbojke, zgoraj pa skoraj vedno obleče več plasti. Njegov slog bi lahko opisali kot mešanico indie mode z londonskih ulic, sam pa priznava, da je na njegovem stilu oblačenja tudi malce hipsterskih detajlov.

Čeprav se zdi, da fantje na modne dodatke ne dajo kaj dosti, Marko nanje gleda drugače. Tokrat je nosil kapo s ščitkom, sončna očala in kar dve torbi – ena je unikat, v drugi pa so bile spravljene kavbojke, pa mu je bila tako všeč, da jo nosi kar tako. Okoli zapestja ima zavezano rdečo vrvico, ki se mu zdi zanimiv kontrast večinoma črnim oblačilom.

Spremljata tudi slovensko modo Doma nakupujeta predvsem v Zari in H&M-u, na spletu brskata v trgovini Asos, spremljata pa tudi delo domačih oblikovalcev. "Young@Squat so noro dobri," meni Marko, ki njihove prostore na Križevniški obišče pogosto. "Zadnjič sem kupil majico, ki je delo Petje Zorec in Petra Movrina."

Pa se kdaj tudi sama lotita preoblikovanja oblačil, ki se jih naveličata? "Kdaj kakšnemu puloverju odreževa ovratnik za bolj razparan, razvlečen videz," pravita, Marko pa je navdušen tudi nad zakovicami, ki krasijo njegovo jakno in jih lahko sname in pripne tudi na kak drug kos.

Ne spreglejte