Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
23. 12. 2010,
11.23

Osveženo pred

3 leta, 11 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Vera Wang

Četrtek, 23. 12. 2010, 11.23

3 leta, 11 mesecev

Modna osebnost: Vera Wang

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Oblikovalka Vera Wang se je iz športnice in umetnostne zgodovinarke zaradi želje po svoji popolni poroki prelevila v prvo damo oblikovalk poročnih oblek.

V New Yorku rojena oblikovalka je svojo modno pot začela kot prodajalka, nato pa aranžerka založb v zdaj svetovno znanem salonu modne hiše Yves Saint Laurent. Njeno ustvarjalno žilico je opazila takratna urednica revije Vogue Frances Stain, ki ji je tudi ponudila službo novinarke. Po 17 letih dela za revijo pa se je odločila preizkusiti v oblikovanju in se tako pridružila modni hiši Ralph Lauren, kjer je delala kot oblikovalka modnih dodatkov – pasov, klobukov, torbic in nakita.

Od poroke do posla

V želji na popolno in pravljično poroko se je pri svojih 40 letih odločila vzeti vajeti v svoje roke in svojo poroko organizirala sama. Ta odločitev pa je bila zanjo odločilna, saj je v tem odkrila tržno nišo. Že nekaj mesecev po poroki je z očetovo finančno podporo začela uresničevati svoje sanje, leta 1990 pa tudi odprla prvo trgovino s poročnimi oblekami Vera Wang Bridal House.

Korak za korakom je oblikovalka pridobivala na svoji prepoznavnosti in tako so do zdaj njene poročne obleke nosile že Avril Lavigne, Jennifer Garner, Jennifer Lopez, Jessica Simpson, Mariah Carey, Sharon Stone, Thalía, Uma Thurman, Victoria Beckham, Alicia, Karenna Gore, Campbell Brown, Holly Hunter Keys in še mnoge druge.

Njene prestižne in tehnično dovršene poročne obleke

Njene poročne obleke, za katere lahko odštejete od tri tisoč do 30 tisoč ameriških dolarjev, so sicer preproste, a narejene iz prestižnih materialov in okrašene z izbranimi detajli. Izdelane so ročno, prevladujejo pa nežne pastelne barve. Njene poročne kreacije lahko kupite v prestižnih butikih Vere Wang v New Yorku, Bostonu, Beverly Hillsu in Waikikiju.

Ameriška oblikovalka pa ni ostala le pri oblikovanju poročnih oblek, saj od leta 1994 njeno ime nosijo tudi druga oblačila, čevlji, nakit, dišave, očala, okrasni predmeti za dom ... V njeni kreaciji pa se je po rdeči preprogi sprehodila že marsikatera zvezdnica, med drugimi tudi Gwyneth Paltrow, Cate Blanchett, Keira Knightley, Sarah Jessica Parker, Michelle Williams, Halle Berry, Charlize Theron, Meg Ryan in Melania Trump.

Oblikovalka, katere moto je, da morajo biti ženske zveste same sebi in slediti svojemu slogu ne glede na modne trende, si v prihodnosti želi oblikovati tudi obleke za golfiste.

Ne spreglejte