Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
2. 3. 2011,
13.07

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Michael Kors

Sreda, 2. 3. 2011, 13.07

8 let

Modna osebnost: Michael Kors

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Ameriški modni oblikovalec Michael Kors je eden izmed vodilnih ameriških oblikovalcev modnih dodatkov, ki popestrijo vsako zunanjo podobo.

V New Yorku rojen modni oblikovalec svetovnega kova je svojo bogato oblikovalsko kariero začel že pri rosnih devetnajstih letih, ko je oblikoval kolekcijo za takrat priznan newyorški butik Lothar's. Izjemna uspešnost teh kolekcij je vzbudila zanimanje modnih kritikov, njihova pohvala pa je Michaelu dala še dodaten elan za odprtje lastne poslovalnice. Leta 1981 je tako z žensko linijo oblačil proslavil odprtje lastne blagovne znamke Michael Kors.

Uspeh blagovne znamke Michael Kors

Blagovna znamka je kmalu postala veliko več kot le ženska oblačila, saj je svoj spekter izdelkov razširila z izjemnimi modnimi dodatki, kot so torbice, čevlji, pasovi in očala. Oblikovalec pa se je še isto leto odločil, da bo svoja vrata odprl tudi moškim in tako leta 2001 ustvaril svojo prvo moško linijo oblačil. Znamka Michael Kors je na področju prestižnih modnih dodatkov in športnih oblačil kaj hitro postala ena izmed vodilnih ameriških modnih znamk.

Blagovna znamka skozi svojo posebnost in visoko kakovost ljudi nagovarja k hitremu, posebnemu in prestižnemu življenjskemu slogu. V tridesetih letih obstoja blagovne znamke pa se njena rdeča nit pravzaprav ni veliko spremenila, saj je Michael vseskozi strmel k temu, da blagovna znamka predstavlja hkrati prestižnost in športno lahkotnost. V oblačilih, predvsem pa v linijah očal, se prepletata tudi oblikovalčeva igrivost in nenavadnost. Očala odražajo dodelane oblike, izjemne barve ter tehnološko dovršenost blagovne znamke Michael Kors.

Oblikovalčeve nagrade in njegova muza

Michael pa je za svoje oblikovalske dosežke prejel številne nagrade, med drugim tudi leta 1999 nagrado CFDA Womenswear in leta 2003 CFDA Menswear. Od leta 2004 naprej pa je Michael tudi eden izmed sodnikov v resničnostnem šovu Project runway. Da pa je oblikovalec še vedno v svojih najboljših letih, dokazuje tudi lanskoletna nagrada za življenjske dosežke.

Tako kot vsak oblikovalec ima tudi Michael Kors svojo muzo. Dvaintridesetletno estonsko lepotico Carmen Kass je po letih in uspešnih kampanjah zamenjal za 21-letno Karmen Pedaru, ki se je leta 2006 prvič pojavila v reviji Teen Vogue in v trenutku osvojila modno občinstvo.

Michael Kors: Ne želim si …

Ameriški modni oblikovalec je na newyorškem tednu mode v začetku leta 2010 izjavil, da v prvih vrstah svojih modnih revij ne želi imeti pozornosti lačnih zvezdnikov. Oblikovalec je še povedal, da zvezdniki na modnih revijah niso zgolj zato, da se nastavljajo fotografom. "Zvezdnike povabim, ker so moje stranke in prijatelji, predvsem pa zato ker nosijo moje obleke. Zvezdniki v resnici predstavljajo tvoja oblačila. Tuja mi je ideja, da naključna znana oseba sedi na reviji oblikovalca, katerega oblačil ne bi nikoli nosila in nima ničesar skupnega z njim."

Njegove kreacije nosijo tudi ...

Kreativni direktor Celine pa je prav tako ustvaril že veliko kreacij, ki so se pojavile v filmih, Gwyneth Paltrow je kreacijo nosila v filmu Possession, Cate Blanchett pa v filmu Bandits. Zvezdniki, ki so nosili njegove kreacije, so tudi Jennifer Lopez, Michelle Obama, Kristin Davis, Jennifer Garner, Mary J. Blige, Elissa, Heidi Klum, Catherine Zeta-Jones, Joan Allen, Jennifer Garner.

Oblikovalec je najbolj znan po oblikovanju klasičnih ameriških športnih oblačil za ženske.

Ne spreglejte