Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
25. 11. 2010,
13.22

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Christian Louboutin

Četrtek, 25. 11. 2010, 13.22

6 let, 7 mesecev

Modna osebnost: Christian Louboutin

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Eden glavnih krivcev, da so modni svet zopet preplavile vrtoglave visoke pete (beri 12 centimetrov in več), je prav znameniti oblikovalec čevljev Christian Louboutin.

Christian, čigar čevlje smo lahko videli v filmu Seks v mestu, si je oblikovalec čevljev želel postati od 12. leta. Že kot najstnik si je v pariških nočnih klubih na skrivaj ogledoval nastope plesalk. To pa je bil tudi glavni razlog in navdih, da je postal oblikovalec čevljev. Njegovi čevlji na začetku niso imeli tako rekoč pet do neba, saj je navdih za vrtoglavo visoke pete dobil šele v zgodnjih 20 letih, ko je med obiskom nekega muzeja opazil znak Prepovedane ostre visoke pete. Christianu se je tako porodila ideja, saj je želel ustvariti nekaj, kar bi kršilo pravila, ženskam pa dajalo samozavest in občutek moči.

In kako prepoznati kreacije Christian Louboutin?

Njegove kreacije od leta 1992 nosijo prepoznaven rdeč in svetleč podplat. Ideja se je porodila po naključju, saj se je oblikovalcu zdelo, da čevljem manjka neka energija, zato je na podplat enega čevlja nanesel rdeč lak za nohte. »Naključje« je v modnem svetu obveljalo za pravi uspeh in je sedaj zaščitni znak čevljev Christiana Louboutina.

Ta 46-letni francoski modni oblikovalec pa naj bi prihodnje leto odprl dvanajst novih trgovin, in sicer na Kitajskem, Japonskem, Bližnjem vzhodu ter v Braziliji, Italiji in ZDA. Oblikovalec je obseden s kakovostjo, zato želi, da proizvodnja, kljub širitvi imperija, ostane v Italiji. S proizvodnjo ne želi pretiravati, saj je prepričan, da če pretiravaš z obsegom proizvodnje izdelkov, izgubiš del kakovosti.

Le kateri čevlji so po mnenju Christiana privlačni? Oblikovalec ima prav poseben način "merjenja" privlačnosti čevljev, saj meni, da je merilo privlačnosti dobrega čevlja to, kako dobro je videti na goli ženski. Pravi čevelj z visoko peto lahko žensko golo telo naredi zelo seksi in zapeljivo.

Čevlji Christiana Louboutina že kar nekaj let veljajo za najbolj zaželene prestižne čevlje zvezdnic. Njegovi dizajni z visoko peto so postali pravi "must have" Sarah Jessica Parker, Victorie Beckham, Kate Moss, Lauren Conrad ... Moto mnogih oboževalk je: Ljubim petke, ampak še bolj ljubim čevlje Christiana Louboutina.

S katerimi čevlji je Christian zaslovel?

To so bili nedolgo nazaj prenovljeni čevlji Love, ki so bili oblikovani v čast princesi Diani. Dizajn, ki poleg kolekcije čevljev Love zaznamuje njegovo kariero, pa je vsekakor Pigalle – nizko rezan čevelj z visoko peto, ki ženskemu telesu doda nekaj seksapila. Oblikovalec pa je svojo prvo linijo čevljev predstavil leta 1991.

Francoski oblikovalec pa je v namen promocije ustvaril tudi kratek osemminutni film Psycho-Logical Louboutin, ki je njegov prvi režiserski in scenaristični prvenec. Lik Janet Leigh je v filmčku upodobila Elisa Sednaoui.

Louboutinke, katerih se cene gibljejo nekje med 700 in 1000 evri, pa so naprodaj tudi v ljubljanski blagovnici Maxi.

Ne spreglejte