Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
12. 9. 2013,
10.30

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Michael Kors modna revija

Četrtek, 12. 9. 2013, 10.30

8 let

Michael Kors s pogledom v preteklost

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Medtem ko smo v večini predstavljenih kolekcij na tednu mode v New Yorku videli pogled v prihodnost, je modna zgodba Michaela Korsa tokrat nekoliko drugačna.

Vse dokler ni globalizacija na vseh ravneh dosegla tudi sveta mode, so bili modni trendi za leta vnaprej povsem jasno določeni, danes pa v poplavi inspiracije iz tega in onega časa v le eni modni sezoni vidimo na stotine različnih kreativnih usmeritev. Vendarle se je na tednu mode v New Yorku, ki še vedno poteka s polnim zagonom, izkazalo, da se večina modnih hiš prej kot v preteklost ozira v prihodnost, izstopa le eno ime modnega sveta, Michael Kors.

Preteklost namesto futurizma

Ta si zaradi svojega uveljavljenega položaja na trgu lahko od časa do časa privošči tudi nekaj eksperimentiranja, kar tokrat pomeni, da se je odločil povsem drugače in namesto futurizma segel po tradiciji svoje lastne znamke. Tako bo Korsova pomlad zelo dobro spominjala na modni navdih v letu pred globalno gospodarsko krizo, 2008.

Pred velikimi spremembami

Izbrana inspiracija nakazuje na to, da si drugače kot drugi oblikovalci želi vrniti v smernice, ki so veljale tistega leta, ko celotna modna javnost še ni slutila, da se v globalnem smislu pripravljajo velike spremembe, kot posledica upada kupne moči. Po tem letu je večina modnih kolekcij postala manj bogato okrašena in poenostavljena, saj je s tem zajemala duh časa, ki je glede na druge predstavitve kolekcij na aktualnem tednu mode še povsem močno usidran v kreativne zamislice priznanih oblikovalcev.

Michael Kors se v pomladni kolekciji poslužuje nekoliko bolj odločnega, samosvojega ženskega videza, ki ga definirajo kratke pričeske in udobna oblačila, ki so odraz ženske emancipiranosti v družbi in splošnega razkošja. Krila in hlače z visokim pasom nakazujejo na inspiracijo iz časov, ko je moda prešla v nove, sodobne okvirje. Sedemdeseta leta prejšnjega stoletja so namreč pustila močan vtis na celotni družbi, kar se je še najbolje odrazilo prav v trendih oblačenja. Zanimivost predstavljene kolekcije je tudi kombinacija novega s starim. Med mimohodi manekenk je bilo opaziti kopico geometrijskih potiskov in ravnih linij, ki si v idealnih proporcih valovijo z roko v roki.

Ne spreglejte