Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
2. 2. 2014,
13.34

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

staranje

Nedelja, 2. 2. 2014, 13.34

8 let

Kako veste, da ste se postarali?

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Pogosto se ljudje v srednjih letih še vedno počutijo kot najstniki ali mladostniki, potem pa jih drobne malenkosti nenadoma opomnijo, da to ni res. Kakšni so znaki, da ste postarali?

Pogled v ogledalo Ko ste bili manjši, ste se pritoževali nad mozolji, ki ste jih zagledali na obrazu, danes vidite gube, podočnjake, kožne lise in zametke sivih las. Kaj se je vendar zgodilo z ogledalom?!

Garderoba Že ko ste kupili tisto usnjeno jakno, ste vedeli, da je za zmeraj, pa vendar ... Danes je ta jakna starejša kot vaši otroci, kar vas neprijetno vznemirja.

Skrivnosti Nekoč ste svoje mladostniške grehe in neumnosti skrivali pred starši, danes jih skrivate pred otroki. Če to ni strašljivo ...

Telesna teža Ko pri 25 letih prvič slišite, da je del staranja tudi to, da se boste vsako leto zredili za pol kilograma, vas to sploh ne skrbi. Ko ste stari 40, se zdi pol kilograma na leto grozna reč, zlasti če jo res pridobite vsako leto.

Koktajli Včasih ste na zabavi skrbeli, kakšno pijačo boste zmešali med seboj, in tako ste odkrili koktajle ali vodko z jabolčnim sokom. Danes je vaš edini koktajl mešani vitaminski napitek iz sadja in zelenjave oziroma čaj z limono ali mlekom.

Stopnice V mladih letih vam je bilo vseeno, v katerem nadstropju živite oziroma da v vaši hiši ali bloku ni dvigala, ker ste stopnice kar preskakovali. Zdaj se sicer trudite, da bi se prepričali, kako je hoja po stopnicah zdrava, ampak razmišljate, da bi se preselili v pritlično stanovanje ali blok z dvigalom.

Spanec Kaj bi dali, da bi lahko zaspali in spali, kot ste lahko v mladosti! Zdaj kljub utrujenosti ne morete zaspati, zbudite se uro preden zvoni budilka ali pa celo sredi noči, in ne morete zaspati nazaj. Da ne govorimo o tem, da ste začeli smrčati.

Lasje in dlake Ne glede na to, kako goste lase ste imeli nekoč, ste danes (skoraj ali čisto) plešasti ali pa so vaši lasje vsak dan bolj redki, kot so bili. Po drugi strani pa vam dlake poganjajo tam, kjer ste mislili, da vam ne bodo – iz nosu in ušes.

Križ Z lahkoto ste nekoč pomagali pri selitvi in nosili težke škatle, skidali sneg in nekaj let prenašali otroka v naročju, danes je dovolj en napačen gib, da vas križ boli do nezavesti.

Glasba V mladosti vas je glasba spremljala na vsakem koraku: navijali ste jo v avtu, v stanovanju ali imeli slušalke, ko ste vozili kolo, zdaj vas spravlja ob živce in imate vedno bolj radi tišino. Nekoč ste bili vi tisti, ki ste na zabavi motili sosede z glasno glasbo, danes kličete policijo, če je mladina v zgornjem stanovanju preveč živahna.

Ne spreglejte