Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
1. 6. 2013,
16.29

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

koža staranje očala kajenje

Sobota, 1. 6. 2013, 16.29

7 let, 12 mesecev

Kaj povzroča postaran videz kože

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Staranje kože je neizbežno, vendar lahko nekatere dejavnike, ki pri tem sodelujejo, tudi omilite. Predstavljamo vam, kateri so in kako jih obvladati.

Spremembe vida Z leti se vid začenja slabšati, zato se mišice, ki obdajajo oko, začnejo bolj naprezati in napenjati, posledica pa je nastajanje gubic okoli oči, ki so vedno bolj vidne in globoke. Preprečite jih lahko tako, da si pomagate s kremami, obvezno pa se je treba naročiti pri okulistu, ki vam bo ustrezno svetoval pri izbiri očal. Če pa iščete hitro rešitev, se naročite pri lepotnem strokovnjaku, ki vam bo verjetno svetoval botoks.

Zdravi zobje Lepi in zdravi zobje poskrbijo za pravilno obrazno strukturo in "držijo pokonci" obraz, zato je pomembno, da jih vzdržujete. Z leti se seveda pojavijo tudi težave z zobmi, tista, ki najbolj vpliva na lep videz, pa je manjkajoč zob, ki ga niste nadomestili z novim. Luknje in prazni prostori med zobmi povzročajo povešen videz kože, ki je najbolj opazen okoli ust in ličnic, skupaj s staranjem pa daje res neprivlačen rezultat, zato obiščite zobozdravnika in se posvetujte, kaj lahko storite.

Sončna očala Če ste sončna očala kupili od uličnega prodajalca, ne morete pričakovati, da bodo kakovostna, lahko pa pričakujete, da bodo pospešila nastajanje gubic okoli oči, ker nimajo ustrezne zaščite proti UVA- in UVB-žarkom. Poleg tega bi morala biti plastika ustrezno zatemnjena, da prepreči mežikanje v sonce in ščemenje oči, ki dodatno pomaga pri nastajanju očesnih gub.

Kontracepcijske tablete Kontracepcija lahko povzroči obarvanje nekaterih obraznih delov, ki se pojavijo kot sivkasto-rjavi madeži nad zgornjo ustnico, na licih, nosu in čelu in povzročajo postaran videz kože. Ti madeži sčasoma izginejo, če prenehate jemati kontracepcijske tablete, pomoč pa lahko poiščete tudi pri dermatologu.

Hujšanje Po 20. letu koža ne tvori več dovolj kolagena, zato se začne postopoma gubati in povešati, izguba kilogramov pa lahko stanje še poslabša. To je najbolj vidno na obrazu, sploh kadar kilograme izgubite na hitro, ne postopoma. V modi so hialuronska polnila in botoks, ki te težave odpravijo, če pa vas ti lepotni postopki ne privlačijo, poskrbite za pravilno prehrano, ki spodbuja tvorbo kolagena, ali pa začnite kolagen uživati v hidrolizirani obliki.

Kajenje in sončenje Kajenje in pretirano izpostavljanje soncu, sploh ob urah, ko je najmočnejše, pospešujetea staranje kože in videzu dodajata lepo število let. Kajenje zmanjšuje telesne zaloge vitamina A in poslabša absorbcijo vitamina C, saj krči žile, posledično pa je koža manj prekrvavljena in slabše oskrbovana s kisikom, pretirano sončenje pa uničuje kolagenske vezi in preprečuje nastajanje novih. Rešitev je v prenehanju kajenja, soncu pa se izpostavljajte zaščiteni s kremo in ob primernih urah.

Ne spreglejte