Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
29. 7. 2014,
18.23

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Trnfest festival KUD France Prešeren Trnovo

Torek, 29. 7. 2014, 18.23

8 let

Trnfest bo!

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Tradicionalni festival KUD France Prešeren Trnfest bo po dolgih pogovorih in dogovarjanju vendarle popestril avgustovsko dogajanje v Ljubljani. Natančen program bo načeloma znan do konca tedna.

Začel se bo 4. avgusta, program pa bo, kot je za STA povedal novi predsednik KUD France Prešeren Tomislav Vrečar, predvidoma konec tedna objavljen na internetu.

Letošnji, 23. festival se bo kot prejšnja leta končal z Emonsko promenado, ki bo na sporedu od 28. do 30. avgusta.

Trnfest bodo po Vrečarjevih besedah izvedli v organizaciji KUD France Prešeren in ob pomoči Ustanove Pohorski bataljon, Emonsko promenado pa v produkciji Hiše otrok in umetnosti ter v soorganizaciji KUD France Prešeren. Nastopajoči so se odpovedali honorarjem Nastopajoči se bodo v podporo Trnfestu honorarjem odpovedali, sicer pa bo tudi letošnja izdaja festivala ponudila vse od literarnih performansov in predstav do projekcij in koncertov. Med nastopajočimi je Vrečar naštel koreografa in plesalca Branka Potočana, raperja Klemna Klemna, Vida Valiča in literarno revijo Idiot, ki bo pripravila skupinsko branje ob video- in glasbeni spremljavi.

KUD France Prešeren še vedno v finančni stiski Ker želijo z letošnjim Trnfestom javnost spet opozoriti na težave, s katerimi se že nekaj časa spopada KUD France Prešeren, bodo 6. avgusta v sodelovanju z Radiom Študent pripravili tudi okroglo mizo na to temo. KUD pa bodo poskušali obdržati odprt še čim dlje po Trnfestu ter k sodelovanju pritegniti nove moči, je še povedal Vrečar.

Že lani so 22. izdajo festivala poimenovali Zadnji Trnfest?, saj se je KUD France Prešeren zaradi preteklih dolgov znašel v hudih finančnih škripcih. Zato tudi, za zdaj neuspešno, prodaja prostore na Karunovi.

Kot so pred časom pojasnili v društvu, je zanimanje za stavbo zelo slabo, prejete ponudbe pa so se gibale med 200 tisoč in 400 tisoč evri, kar pa je le polovica vrednosti, na katero je stavbo ocenil geodetski urad (GURS). Dolgovi društva so pred zaprtjem vrat po grobih ocenah znašali okoli 400 tisoč evrov, a od takrat vseskozi naraščajo.

Do leta 2012 so celomesečni festival pripravljali z okoli 120 tisoč evri, lani pa so stroške znižali še za dobrih 30 tisoč evrov, saj so se nastopajoči odpovedali honorarjem.

Ne spreglejte