Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Deja Crnović

Sreda,
2. 10. 2013,
11.25

Osveženo pred

4 leta, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

gledališče oder igralci igralke

Sreda, 2. 10. 2013, 11.25

4 leta, 2 meseca

Top 10 gledaliških parov

Deja Crnović

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Mejo med zasebnim in odrskim življenjem v letošnji sezoni gledališki pari iščejo v predstavah Zapiranje ljubezni in Boris, Milena, Radko, mi pa smo poiskali še nekaj najbolj znanih gledaliških parov.

Pia Zemljič in Marko Mandić

Pia Zemljič in Marko Mandić sta letošnjo sezono v Mini teatru odprla s predstavo Zapiranje ljubezni, v kateri se kot gledališki par razideta, pri tem pa obračunata z vsem, kar se jima je zgodilo v razmerju, od skupnih potovanj do nadležne uporabe besed. Ker sta Pia in Marko par tudi v zasebnem življenju, je predstava še toliko bolj čustveno intenzivna.

Milena Zupančič in Dušan Jovanović

Romanca med Dušanom Jovanovićem in Mileno Zupančič se je začela še v času, ko je legendarna slovenska igralka prijateljevala z Radkom Poličem - Racem. Situacija je navdihnila predstavo Boris, Milena, Radko, ki jo letos igrajo v SNG Drama, v njej pa Jovanovićev lik igra Boris Cavazza, vsaj tako se je Cavazza pošalil na pogovoru po predstavi. Čeprav gre v predstavi za fikcijo, so se glavni akterji v njej poigravali tudi z zasebnim življenjem in ljubezenskimi zvezami.

Polona Juh in Saša Tabaković

V filmu Pod njenim oknom jo je na skrivaj opazoval in občudoval, nato pa sta par postala tudi v zasebnem življenju. Polona Juh in Saša Tabaković sta par že nekaj let, pred dvema letoma pa se jima je rodil tudi sin.

Iva Babić in Primož Ekart

Iva Babić in Primož Ekart, ki smo ju skupaj gledali v televizijski seriji TV Dober dan, sta tudi na odrskih deskah večkrat nastopila skupaj, kot par na primer v komediji Poljubljanje z Mr. Beanom.

Nataša Tič Ralijan in Gašper Tič

Tičeva sta par tako zasebno kot ustvarjalno, saj predstave in nastope pogosto ustvarjata skupaj, precej rada pa se šalita na račun skupnega priimka, saj sta lastnika podjetja Tiči, d. o. o. Skupaj sta že 18 let in imata dva otroka.

Tanja Ribič in Branko Đurić

Spoznala sta se v teatru Paradižnik, sicer fiktivnem gledališču, ki je bilo kot prizorišče priljubljene serije, nato pa sta postala še filmski par, na primer v filmu Kajmak in marmelada. Danes ustvarjata tako v gledališču kot na televiziji in v filmih, najraje pa se družita s priljubljenim hollywoodskim parom, Angelino Jolie in Bradom Pittom.

Viktorija Bencik Emeršič in Bojan Emeršič

Njuna zveza se je sicer začela v nekem lokalu, ko naj bi Bojan stopil do nje in ji dejal, da bo njegova, precej pozornosti medijev pa sta bila sprva deležna predvsem zaradi razlike v letih. Viktorijo smo spoznali na televiziji v mladinski oddaji Enajsta šola, danes pa je članica igralskega ansambla Mestnega gledališča ljubljanskega, medtem ko njen mož in oče njunega Tiborja član ansambla SNG Drama.

Barbara Hieng Samobor in Igor Samobor

Odkar je Igor Samobor letos postal ravnatelj ljubljanske Drame, sta z ženo postala eden od gledaliških vplivnih parov, saj Barbara Hieng Samobor že šest let vodi Mestno gledališče ljubljansko. Medtem ko se direktorica Mestnega gledališča ljubljanskega posveča predvsem režiji, je Samobor izvrsten gledališki in filmski igralec, ki trenutno navdušuje v filmu Razredni sovražnik.

Maja Boh in Janez Hočevar - Rifle

Po dveh zakonih in štirih otrocih se je Janez Hočevar - Rifle poročil še tretjič, in sicer z igralko Majo Boh iz Mestnega gledališča ljubljanskega. Prigode s številnimi vnuki so navdihnile tudi predstavo Star fotr, ki jo je režiral Jurij Zrnec, v njej pa igra Rifle.

Maša Derganc Veselko in Borut Veselko

Igralka ljubljanske Drame in nekdanji direktor Prešernovega gledališča Kranj se v medijih zadnje časa pojavljata predvsem v povezavi s še enim gledališkim parom, Jurijem Zrnecem in Sabino Kogovšek. Zrnec naj bi namreč intimno prijateljeval z Mašo Derganc Veselko, kar pa je ona zanikala.

Ne spreglejte