Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
22. 3. 2019,
14.55

Osveženo pred

2 meseca, 1 teden

Vsebino omogoča Atlantic Grupa

Video: Matija Lepoša

Natisni članek

Barcaffe kava espresso advertorial Latte art

Petek, 22. 3. 2019, 14.55

2 meseca, 1 teden

To je skrivnost za popoln espresso

Vsebino omogoča Atlantic Grupa

Video: Matija Lepoša

Kakovostna kava in nekaj vaj – to sta dve glavni skrivnosti pravega espressa. Tistega, ki te že po prvem požirku očara in osvoji. Da pa je dobra skodelica kave danes veliko več kot odličen aromatičen napitek, dokazuje tudi posebna veščina, ki vsakemu kapučinu doda umetniški pridih. Govorimo o prvini latte art.

Barcaffè je na Celjskem sejmu poskrbel za posebno dogajanje. Tam smo bili tudi mi, uživali smo ob novih okusih kavnih mešanic Barcaffè in se prepričali, zakaj je priprava dobrega espressa prava umetnost.

Od umetnosti do neprecenljive arome

Barcaffe | Foto: Tako kot pri hrani je tudi pri pripravi kave videz zelo pomemben, poudarja strokovnjak za espresso Gašper Trpin. "Danes ni dovolj, da naredimo dober in okusen kapučino, ampak mora biti tudi mlečna krema videti dobro."

Kako pomembna je postala ta umetnost, pa dokazujejo tudi tekmovanja, kjer se baristi trudijo za najlepšo in unikatno umetnino na kavi. Prav v ta namen bo Barcaffè spomladi organiziral regionalno tekmovanje Barcaffè Barista Cup, na katerem se bodo tekmovalci preizkusili v okraševanju na mlečni peni. Tekmovanje bo potekalo od aprila naprej, namenjeno pa je vsem baristom in tistim, ki to tehniko dobro obvladajo. Tekmovanje bo potekalo v celotni regiji, finale pa bo jeseni gostila Slovenija in je namenjeno vsem baristom in tistim, ki to tehniko dobro obvladajo. Zmagovalcu bo Barcaffè omogočil izobraževanje na enem najboljših tečajev za bariste v Trstu.

Odlična kava po okusu in videzu. To je latte art v Barcaffè različici. | Foto: Odlična kava po okusu in videzu. To je latte art v Barcaffè različici.

Ko kava postane prava umetnina. | Foto: Ko kava postane prava umetnina.

Barcaffe | Foto:

Najprej videz, neprecenljiva aroma in ravno pravi okus so tisti dejavniki, ki pri vsakem ljubitelju kave pustijo največji pečat.

Če želite tudi doma pripraviti odličen espresso, kot bi nastal izpod rok najboljšega barista, pa poleg nekaj vaje potrebujete predvsem prave izdelke oziroma kakovostne kavne mešanice. Prav zato Barcaffè ves čas stremi k izboljšavam in iskanju novih mešanic ter najboljših zrn kave. "Naša osnovna prednost je ta, da stalno sledimo novim trendom. Barcaffè ima svežo kavo, naš rok trajanja je samo tri mesece," nam razloži Gašper Trpin, ki še doda, da je s svojimi novimi izdelki Barcaffè dosegel še en pomemben mejnik. "Navajeni smo bili na nekakšen generičen grenak okus kave. Kava je vse prej kot grenka, je lahko tudi kisla, sladka in s tem namenom so razvili nove izdelke, s katerimi bodo svojim kupcem približali to raznolikost okusov."

Barcaffe | Foto:

Na Celjskem sejmu so tako predstavili novo espresso mešanico Barcaffè Divino India Single Origin, ki vsebuje najboljša zrna 100% kave Arabika iz Indije. Single Origin je oznaka za kavo, ki prihaja iz določene države ali regije in prinaša značilen okus ter aromo tega geografskega področja. Predstavili so tudi novo linijo espresso mešanic za gospodinjstvo: poleg že dobro znane mešanice Espresso Classico boste lahko na prodajnih policah od sedaj izbirali tudi med Cremoso in Esperto 100% Arabica. To so mešanice, ki bodo nedvomno popestrile vaše kavne užitke. Izdelki iz linije Barcaffe Espreso se pripravljajo na "mocca" aparatu oziroma "kafetieri".

Barcaffe | Foto:

Novost pri kavi na poti – preverite nove skodelice Barcaffè&Go

V naslednjih dneh boste lahko svojo najljubšo kavo na poti uživali v čisto novi podobi – Barcaffè je svoje skodelice popestril z novimi podobami in modernim konceptom, ki omogoča uživanje v vrhunski skodelici espressa tudi takrat, ko smo na poti.

Novost na našem trgu je tudi napitek Cold Brew, pripravljen iz hladne ekstrakcije kave, ki predstavlja odlično izhodišče za pripravo najrazličnejših kavnih koktajlov. Veliko navdušenje in vrhunski užitek v udobju vsakega doma predstavlja še ena novost – napitki Lattiato, ki vas bodo razvajali v treh okusih. Gre za ledeno kavo, pripravljeno za takojšnjo uporabo. Izdelki Barcaffe Lattiato bodo nedvomno vaš najljubši sopotnik v vročih poletnih dneh. Našli jih boste v hladilnih vitrinah trgovin in bencinskih črpalk.

Barcaffe | Foto: Namig za popolno popoldansko pavzo

Vzemite si pet minut zase in si polepšajte dan! Kako? Čisto preprosto!

V svojem aparatu za espresso kavo si pripravite popoldansko kavico Barcaffè Cremoso, spenite mleko in se z aromatično skodelico toplega kapučina usedite na kavč. Prelistajte svojo najljubšo revijo, preberite novo poglavje knjige ali preprosto uživajte ob vsakem požirku svoje najljubše skodelice kave.

Ne spreglejte