Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
18. 2. 2013,
21.12

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

hrana večerja pica burek čips

Ponedeljek, 18. 2. 2013, 21.12

7 let, 12 mesecev

Prepustite se večerni pregrehi s hrano

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Večer na kavču, večer preživet ob filmu, večer s prijatelji ob igri monopoli ali samo v dvoje. Vse kar kliče po dobrem, a hitrem prigrizku.

Ko nas zvečer želodec opomni na to, da bi še nekaj (malega) pojedli, se je temu klice narave sicer najbolje upreti. A kaj, ko je lakota tako neprijetna stvar, da se ji najraje izognemo. Takrat pridejo prav dobri in hitri prigrizki, med katerimi smo izbrali najbolj priljubljene in tiste, ki so nam velikokrat na dosegu roke, a se nanje morda ne spomnimo.

Pica je vedno dobesedno na dosegu roke. Naj si bo zmrznjena ali tista, ki jo pripeljejo na dom, je odlična rešitev za večer v dvoje ali s prijatelji, če pa smo sami, nič zato, nekaj je lahko vedno ostane še za prihodnji dan. Verjamemo, da je malo takšnih, ki se lahko uprejo dobri pici z dišečim stopljenim sirom na vrhu, kjer je edina omejitev bujnost vaše domišljije. Kalorično, pregrešno in odlično.

Ocvrta ali pečena piščančja krilca so jed, ki lahko hitro in učinkovito zadovolji vašo lakoto, saj imamo danes na voljo vsaj 10 različic te priljubljene jedi, ki ne potrebuje druge priloge kot morda kakšno slastno omako, in že smo siti. Če jih pripravljamo v pečici, bodo bolj zdrava, če jih ocvremo v olju, bodo hitreje pripravljena. Izbira je vaša, v vsakem primeru pa bo lepo dišalo. Za oblizniti prste.

Ocvrt krompirček je verjetno ena od najbolj priljubljenih jedi, ki hitro in učinkovito napolnijo vaš lačni želodec. Četudi se držimo pravila, da jemo samo doma pripravljeno hrano, je krompir tako hitro olupljen in pečen, da to sploh ni vredno omembe. Pomfrit, kot mu radi rečemo, je primeren tudi zato, ker hitro nasiti več lačnih ust, v kombinaciji s kečapom, majonezo, tatarsko omako ali katero drugo pregrešno omako pa je odličen večerni prigrizek za glodanje ob gledanju filma.

Topli sendvič je sicer koristen le, ker lahko zanj porabite kruh, ki bi ga sicer zavrgli ali spremenili v drobtine, a njegove vrednosti kljub preprostosti ne gre podcenjevati. Ustvarjalnost pri tem, kaj boste položili na kruh, ki ga moramo obvezno najprej premazati z maslom ali margarino, je brezmejna. Predlagamo vam, da poskusite narediti takšne tople sendviče, ki bodo pestri z okusi in ne bodo preveč slani, saj bo nočno vstajanje zaradi žeje lahko še kako naporno.

Prijeten in nič kaj zapleten večerni prigrizek so lahko tudi keksi, slani ali sladki, ki jih obložimo ali premažemo po lastni volji. Če so slani, lahko uporabimo topljeni sir za mazanje ali pašteto, morda celo tatarski biftek, če so sladki, je namaz iz lešnikov, mleka ali čokolade prava rešitev. Pri zadnjem priporočamo še kozarec toplega ali hladnega (po želji) mleka. Pravi prigrizek za crkljanje.

Vam je od prejšnje zabave ostalo kaj koruznega čipsa in omak? Odlično! Prigrizek je že skoraj pripravljen. Uporabite malo ustvarjalnosti (ali pa ne) in vse lepo zložite na mizo, presenečeni boste, da je ostalo toliko hrane in da boste po njej siti. Pazite le na pretečene roke uporabe in veselo utopite vaš koruzni čips v pregrešno dobrih omakah.

Če živite v bližini kakšnega kioska, je lahko dober večerni prigrizek tudi burek. Če vas je več, si morda omislite tistega, ki vam je najbolj všeč, in ga delite s prijateljem in tako boste ne le pojedli manj, temveč boste lahko uživali tudi v različnih okusih. Sirov, mesni, špinačni, pica, krompirjev in še bi lahko naštevali, košček po košček ga bo zmanjkalo. Nasvet: zraven spada jogurt ali kislo mleko, a potem je to že polnovredna pozna večerja.

Če še niste po vsem tem branju že povsem sestradani, vam ponujamo nekaj, kar vas vedno nasiti. Pokovka ali po domače kokice, ki jih lahko z nekaj iznajdljivosti naredite tudi sami, odlične so tudi prelite z vročo čokolado. V tem primeru pred polivanjem raje izpustite soljenje. Če boste pokovko ponudili svojim prijateljem, lahko popestrite dogajanje z različnimi vrečkami, v katere jih boste natresli, in se tako ob grizljanju še zabavajte.

Sladoled je lahko odličen večerni nadomestek za prigrizek. Skoraj vsak ima doma malo sladoleda, če dodamo še malo sadja in kakava ali nastrgane čokolade, bomo že pravi umetniki v pripravi različnih sladoledno-sadnih kup, ki bodo popestrile naše večerno druženje ali gledanje filma, potešile našo željo po sladkem in, ker veljajo za precej nasitne, tudi hitro potešile našo lakoto. Sladoledna bomba pa je tudi eden od najbolj priljubljenih prigrizkov tistih, ki večere preživljajo sami. Morda pa velja, da s sladoledom nisi nikoli sam.

Zadnja ideja, ki vam jo ponujamo za nezdravo preživljanje večera je nekoliko nenavadna, a nadvse učinkovita in obenem še hitro pripravljena. Če skočite v kuhinjo, ko vas zgrabi, da bi jedli nekaj sladkega, in skuhate puding, boste zadovoljili večerno lakoto, obenem pa vam bo odličen puding polepšal še jutro. Zvečer vroč, zjutraj hladen, odličen za potešitev lakote in ubijanje želje po sladkem, saj bo ustregel več željam. Pa nikar ne recite, da vas nismo opozorili, da vse, kar smo napisali, vpliva na vaše zdravje, težo in počutje. A kaj, ko je tako lepo grešiti, kajne?

Ne spreglejte