Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
23. 12. 2015,
12.33

Osveženo pred

2 meseca, 1 teden

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

recepti božič majoneza advertorial Zvijezda

Sreda, 23. 12. 2015, 12.33

2 meseca, 1 teden

Praznični prigrizki za vse okuse

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Ščepec morja, košček domače slovenske kulinarike in velika zajemalka navihane ustvarjalnosti. Sestavine premešamo in dodamo nekaj žlic tradicionalnih okusov. Rezultat je popolna praznična miza!

Bližamo se vrhuncu prazničnih pojedin. Nimate še prave ideje, kako bi se lotili letošnje kuhe? Brez skrbi, saj vam bodo naši predlogi olajšali organizacijo večerje. Z našimi recepti boste nedvomno zadovoljili tudi najbolj zahtevne goste in hkrati brez skrbi uživali v večeru in v družbi najbližjih.

Naj vas vodi pomembno pravilo: pri kuhanju ne komplicirajte!

Praznični obrok je lahko tudi čisto preprost. Ne zastavljajte si previsokih ciljev in ne posegajte po visoki kulinariki, če ste sicer vešči le nekaj hitrih jedi iz konzerve.

Pri načrtovanju jedilnika po vašem okusu smo zato izbrali recepte, ki jih boste pripravili z lahkoto, brez stresa in skrbi, da bi se vam kje zalomilo.

Pripravili smo vam dva predloga za praznične prigrizke, ki so primerni tako za zabavo s hladnim bifejem ali klasično večerjo ob mizi.

Koktajl gamberov

Sestavine: 400 g olupljenih gamberov solata kristalka 2 žlici sesekljanega peteršilja Sestavine za koktajl omako: 150-200 g majoneze Zvijezda 50-65 g kečapa 20-25 sladke smetane 35 ml konjaka žlička gorčice sol in poper

Postopek: Najprej pripravimo koktajl omako, tako da dobro premešamo vse sestavine in jo za eno uro postavimo v hladilnik.

Očiščene in oluščene gambere na hitro skuhamo v veliki količini vode (2 minuti). Kuhane takoj postavite v led. Kozarčke za koktajl do tretjine napolnite z omako za koktajl, dodate nekaj gamberov, ki jih prekrijete z na tanko narezano solato. Kozarček na koncu okrasite s kakšnim gamberom, ki ga obesite na rob kozarce in večjim listom solate.

Namig: namesto v kozarce lahko svoj koktajl s škampi postrežete tudi v prazne jakobove pokrovače.

Piščančje sočne rulade

Sestavine: 250 g piščančjih prsi 160 g paradižnika tortilje olivno olje solata kristalka sol poper 2 žlici majoneze Zvijezda 1 žlica drobnjaka 1 žlica vinskega kisa 150 g zeljnate glave 50 g korenja 1 žlica gorčice sol poper 90 g jogurta

Postopek: Piščančje prsi narežete na majhne koščke in jih v ponvi dobro popecite. Zeljnato solato in korenje narežete na tanke rezine.

Pripravite omako: v posodi pomešate majonezo, jogurt, gorčico, sol poper, kis, sol in poper.

Solato otrebite na velike kose, paradižnik narežite na kolobarje.

Začnite sestavljati: vsako tortiljo na hitro popecite na žaru in jo obložite, najprej z listi solate, tako da pokrijete vso površino, dodate nekaj kolobarjev paradižnika, nato še nekaj kosov piščanca, dodate korenje in zelje ter prelijete z omako iz majoneze. Tortiljo nato tesno zavijete v zvitek in jo narežete na približno 3-4 centimetre debele rulade.

Pravi okusi samo z majonezo Zvijezda

Izbira pravih sestavin pri kuhanju je ključnega pomena za uspeh. Ravno zato priporočamo, da pri pripravi naših receptov upoštevate še zadnji zlati namig: uporabljajte majonezo Zvijezda, ki že 50 let skrbi za razgibano kuhinjo v naših domovih.

Majoneza Zvijezda je prva majoneza v Sloveniji in zato tudi zelo priljubljena izbira v številnih domovih. Ne samo med prazniki, majoneza je našla svoje mesto v slovenski kulinariki, tako v preprostih sendvičih s salamo do sestavljenih solat do malo bolj drznih in inovativnih hišnih specialitetah.

Majonezo Zvijezda odlikuje nepogrešljiv okus in visoka kakovost, saj ne vsebuje emulgatorjev, stabilizatorjev, ojačevalcev okusa in arom.

Ne spreglejte