Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
21. 6. 2021,
14.49

Osveženo pred

2 leti, 9 mesecev

Oglasno sporočilo

Natisni članek

slaščice recepti pecivo Mercator PR članek

Ponedeljek, 21. 6. 2021, 14.49

2 leti, 9 mesecev

Nova oddaja posvečena slovenskemu pecivu

Oglasno sporočilo

Tudi vonji v nas prebujajo spomine. Vonj po pecivu je tisti, ki ga navadno povezujemo z domom in posebnimi priložnostmi, ki v našem življenju gradijo tradicije. Tako kot se skozi življenje spreminjamo mi, se tudi tradicije, ki z dodatki drobcev sodobnosti, postanejo bolj naše.

Mercator | Foto:

Iskanju najboljšega slovenskega peciva bo namenjena nova oddaja Naj slovensko pecivo na msoseska.tv, v kateri bomo spoznavali bogastvo slovenske kulinarike. Če se med peko pretvorite v pekovskega virtuoza in si želite, da prav vaše pecivo spozna širša javnost, ste lepo vabljeni k prijavi.

"Pretvarjanje iz sladkega v slano ali obratno je zelo zanimivo. Piškoti ali keksi, kot jim pravim jaz, so na primer odlični tudi slani. Klasičnemu receptu sem dodala korenček, pozneje pa še solni svet in nastala je božanska čarovnija okusov," razlaga Polona Klančnik, ki bo žirantka v oddaji, in še dodaja: "Recepti so moja strast, in zelo me zanima ustvarjanje mojstrovin iz zaprašenih knjig. Navdihuje me zgodovina receptov in majhne skrivnosti, ki dajo piko na i končnemu rezultatu. Podobno, kot imajo skrivnosti stare hiše, jih imajo tudi stari recepti, in prepričana sem, da jim lahko dodamo kanček sodobnosti." Recepte bo poleg nje ocenjeval še prof. dr. Janez Bogataj, etnolog, avtor in soavtor več kot 80 knjig, številnih razprav, znanstvenih, strokovnih in poljudnih člankov s področij kulturne dediščine, kulinarike in gastronomije, rokodelstva, šeg in navad, turizma, poslovnih in protokolarnih daril. "Pričakujem, da bo oddaja poudarila dve smeri. Prvo predstavlja poznavanje prehranske dediščine peciva v Sloveniji in védenje o tem bogastvu. Drugo pa predstavlja pričakovanje, kako nas ta dediščina navdihuje pri iskanju interpretacij, ki so po meri današnjega časa. Prehranska dediščina je vedno izhodišče za iskanje novih rešitev, pod pogojem, da določena jed ohranja svojo temeljno razpoznavnost oz. identiteto ali istovetnost," dodaja žirant. Tretji žirant pa bo predstavnik Mercatorja.

Polona Klančnik bo žirantka v oddaji. | Foto: Polona Klančnik bo žirantka v oddaji.

Recepte bo ocenjeval tudi prof. dr. Janez Bogataj. | Foto: Recepte bo ocenjeval tudi prof. dr. Janez Bogataj.

 

Voditelj oddaje Uroš Bitenc | Foto: Voditelj oddaje Uroš Bitenc Žirija bo izmed vseh prijavljenih izbrala top osem kandidatov, ki bodo z nami delili svoje recepte v prvih osmih epizodah oddaje. Kandidate bo obiskal voditelj oddaje Uroš Bitenc: "Veselim se, da bom lahko sodeloval s posamezniki, ki jim peka predstavlja strast, sprostitev, neizmerno veselje in zabavo. Prav tako sem navdušen, da me bodo spustili v svojo domačo kuhinjo, mi zaupali najljubši recept in prišepnili še skrivno sestavino. Morda pa vendarle zadostuje le ščepec ljubezni, kdo ve." V deveti epizodi bo vseh osem kandidatov v živo pripravilo pecivo, ki ga bo preizkusila žirija. Iskali bodo tri superfinaliste, katerih pecivo bo Mercator postavil na svoje police. O najboljšem od treh bodo odločali kupci. V slavnostni deseti epizodi bo razglašen najboljši pekovski virtuoz po izbiri kupcev, ki bo nagrajen z 2.000 evri. Lepo vabljeni k prijavi!


Naročnik oglasne vsebine je Mercator.

Ne spreglejte