Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
24. 4. 2013,
10.06

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

koktajli pijača pomlad

Sreda, 24. 4. 2013, 10.06

7 let, 12 mesecev

Najbolj modni pomladni koktajli

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Topli pomladni večeri nas vabijo, da ob kozarčku posedimo na prostem. Prijatelje povabite na okusne in omamne pijače s kančkom alkohola in uživajte.

Gospodična Flamingo Če želite v kozarcih na pecljih postreči nežno rožnato pijačo z vonjem in okusom po kokosu, potrebujete en delež malibuja in dva deleža rožnate limonade. To pripravite tako, da na štedilniku v skodelici vode raztopite dve skodelici sladkorja. Sladkorni sirup ohladite, nato pa mu dodajte dve skodelici in pol limoninega soka, dve skodelici brusničnega soka ter skodelico in pol sladkorja v prahu. V vrču, napolnjenem z ledom, sok razredčite z litrom vode. Potrebujete še steklenico malibuja in limonine rezine za okras!

Malce drugačen džin tonik

Za štiri kozarčke priljubljenega džin tonika z malce drugačnim okusom potrebujete pest robid, pest svežih metinih listov, dve limoni, četrt skodelice sladkornega sirupa (iz vode in sladkorja), tonik, led in seveda steklenico dobrega džina.

Pripravite štiri ozke in visoke kozarce. V vsakega dajte tri robide, pet metinih listov, sok polovice limone, čajno žličko sladkornega sirupa in rahlo premešajte z visoko žličko. Kozarce napolnite z ledom, dodajte dve merici džina in do vrha nalijte tonik.

Maline in pivo?

Na prvi pogled nezdružljiva kombinacija se v tej pomladni pijači izkaže za presenetljivo okusno. Grenak okus piva ublažijo limone, maline in vodka, zato je pijača prijetno osvežilna. V skledi za bovlo zmešajte štiri skodelice zamrznjenih malin, vsebino treh steklenic ohlajenega svetlega piva, četrt litra malinovega sirupa in liter limonade. Za piko na i v bovlo dodajte še kozarček vodke ter rezine limone in limete.

Pomarančni koktajl

Visoke kozarce napolnite z ledenimi kockami. V vsakega nalijte merico vodke in enako količino sveže iztisnjenega pomarančnega soka. Kozarce do vrha napolnite še z mineralno vodo ter vsakega okrasite s slamico in rezino pomaranče, zataknjeno za rob.

Ne spreglejte