Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
13. 5. 2011,
8.22

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

promenada

Petek, 13. 5. 2011, 8.22

6 let, 7 mesecev

Na Bledu bo Kuharja nasledil Bine Volčič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Gourmet restavracijo Promenada, iz katere je konec marca odšel kuharski mojster Andrej Kuhar, bo z junijem prevzel Bine Volčič.

Medtem ko je večina slovenskih medijev šele zdaj opazila, da kuharski mojster Andrej Kuhar ni več vodja Gourmet restavracije Promenada, temveč je prevzel krmilo gostinske ponudbe v Mercatorju, so na Bledu že izbrali novega glavnega kuharja. To bo Bine Volčič, ki bo za prvo kuhalnico v Promenadi prijel v začetku junija. "Zanj smo se odločili, ker ocenjujemo, da bo kot mlad in izjemno nadarjen kuhar z mednarodnimi izkušnjami lahko uspešno nadaljeval zgodbo, ki jo je v restavraciji začel Andrej Kuhar, obenem pa bo s svežim pristopom in novimi idejami restavraciji lahko dal tudi svoj pečat," je pojasnila Alenka Bešter, direktorica odnosov z javnostmi v Sava hotelih Bled. Dodala je, da so se za Volčiča odločili skupaj s Kuharjem. Prihaja iz hotela Livada Prestige Volčič je sicer do zdaj vodil kulinariko v hotelu Livada Prestige v prekmurskih Termah 3000. Kdo bo zdaj tam novi vodja kuhinje, v Sava hotelih Bled niso želeli izdati. "Pogovori z novim vodjo kulinarike v hotelu Livada Prestige še potekajo, zato imena za zdaj ne moremo razkrivati. Vsekakor pa bomo tudi v tem hotelu nadaljevali z razvojem vrhunske kulinarike," je zagotovila Bešterjeva.

Protokolarni kuhar in izpopolnjevanje v Franciji Bine Volčič, rojen leta 1980, je pot vrhunskega kuharja začel na srednji gostinski šoli v Radovljici in višji strokovni šoli na Bledu. Več let se je izpopolnjeval v službi Državnega protokola RS, v okviru katerega je kuhal v protokolarnem objektu na Brdu, potem pa še v Vili Podrožnik. Bil je tudi eden od vodilnih kuharjev v ljubljanskem hotelu Mons, potem pa je izobraževanje nadaljeval v Franciji.

Kot uspešen diplomant kuharstva na svetovno znani šoli Le Cordon Bleu v Parizu je strokovno prakso opravljal pri dveh vrhunskih pariških kuharskih mojstrih, Alainu Passardu v restavraciji Arpege s tremi Michelinovimi zvezdicami in Jean-Pierru Vigatoju v restavraciji Apicius z zvezdico manj. Po dveh letih v Franciji se je vrnil v domovino in leta 2009 prevzel vodenje kulinarične ponudbe v hotelu Livada Prestige, zdaj pa bo svoje znanje pokazal v blejski Promenadi.

Ne spreglejte