Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
10. 2. 2020,
13.23

Osveženo pred

2 meseca, 1 teden

Vsebino omogoča ALPE-PANON D.O.O.

Natisni članek

advertorial McDonalds kava barista espresso

Ponedeljek, 10. 2. 2020, 13.23

2 meseca, 1 teden

Kje spiti najboljšo kavo?

Vsebino omogoča ALPE-PANON D.O.O.

Kaj je tisto, kar zares loči dobro kavarno od povprečnega lokala, kjer tudi strežejo kavo? To je strast do kave. To sta znanje in pozornost, ki ju vsi vpleteni vložijo v to, da je vsaka postrežena kava kar najbolj popolna. A vse se začne že veliko prej.

McCafe | Foto:

Italijanska tradicija in strast do kave

V kavarnah McCafé uporabljajo kavo Intensa, ki so jo posebej za McDonald's izdelali v butični italijanski pražarni Caffè Ottolina iz Malina. Ta se s praženjem kave in ustvarjanjem vrhunskih mešanic ukvarja že več kot sedemdeset let. Kava Intensa je nekoliko močneje pražena, zato je njen okus še posebej poln in zaokrožen.

McCafe | Foto:

Dobra kot dobro delo

Kava, uporabljena v mešanici Intenso, nosi certifikat neprofitne mednarodne organizacije Rainforest Alliance, ki si z delovanjem prizadeva k ohranjanju naravnega okolja, hkrati pa pomaga ljudem, ki so od njega odvisni. Glede na te informacije boste lahko v espresu ali kapučinu iz McCaféja še toliko bolj uživali.

McCafe | Foto:

Vrhunsko orodje

Vendar samo vrhunska kavna mešanica ni dovolj. Potrebujemo še vrhunski kavni aparat. V McCaféju uporabljajo aparate italijanskega proizvajalca La Cimbali, ki je svoj prvi aparat za pripravo kave na osnovi vodnega uparjanja izdelal že leta 1912. Danes so njegovi dovršeni avtomati srce marsikatere dobre kavarne po svetu.

McCafe | Foto:

McCafe | Foto:

Tega pač ne zmore vsak

Na koncu pa še bistveno. Priprava popolnega espresa je svojevrstna umetnost. O konsistenci in barvi pene, intenzivnosti vonja, zaokroženosti okusa in nasploh o značaju vročega napitka odločajo malenkosti. In o teh lahko odloča le človek, ki je usposobljen in izkušen barist. Vsi baristi in baristke v kavarnah McCafé so opravili posebno usposabljanje. A morda je še pomembnejše to, da zares uživajo ob tem, ko ustvarjajo kavne mojstrovine za vas.

McCafe | Foto:


Ne spreglejte