Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
31. 8. 2022,
15.02

Osveženo pred

2 meseca

Vsebino omogočajo Vinakoper

Natisni članek

Istra Vinakoper advertorial Hamo & Tribute 2 Love

Sreda, 31. 8. 2022, 15.02

2 meseca

Hamo je ni imel, zdaj jo pa ima!

Vsebino omogočajo Vinakoper

To poletje se je zgodil nepozaben preobrat, ko je Rudi Bučar povabil Matevža Šaleharja – Hama na špil v Istro. To, da glasbenika koncertirata skupaj, ni novost, a da Hamo zaradi tega dejstva odpre svoje srce – in vanj spusti Istro, pa že je. Spremljali smo ju na poti, dogajanje, polno preobratov in zapletov pa je zabeleženo v kratko spletno odisejado v petih epizodah.

Vinakoper | Foto: Vinakoper Foto: Vinakoper

Vse se je začelo z zgodnjim jutranjim klicem preko domofona: "Oj, dej, pridi dol." Po ljubljansko oglašena kitara, še zaspan Hamo in zaleta poln Rudi so se stlačili v starega spačka in odleteli kur šajeta…

Kako najdeš Istro v sebi?

Rudi je prepričan, da se začne s pozornostjo do narave, zato je treba najprej do istrskega Triglava. Po res zabavnih zapletih, v katerih prideta do izraza ljubljanska flegmatičnost (ali je to pač čemernost?) in istrska iznajdljivost, glavno besedo pa prevzame glasba, za hip Hamo le začuti Istro v sebi.

Kako do tega premika pride in zakaj je vanj vpleten refošk by Vinakoper, odkrijte sami v spletni odisejadi v petih epizodah Istra v tebi.

V tem popoletnem času se boste morda tudi sami prepoznali v točki, ko se Hamo nauči šrajat prou lepo.

Zaključka odisejade vam ne bomo izdali, naj pa le namignemo, da se zgodi v tihem, temačnem prostoru, kjer počivajo najbolj žlahtne kapljice slovenske Istre. Kjer se skrbno čuva tradicija in kjer Rudijev in Hamov glas dobita posebno mehkobo. Garantiramo, v zadnji epizodi se vam bodo dvignile kocine.

Priporočamo – ob kozarčku refoška by Vinakoper

Vinakoper | Foto: Kaj pravite, torej? Bi šli po isti poti? V teh zadnjih toplih dneh ujeli vonj po morju, slani veter in toplo sonce, z vsem svojim temperamentom. Istrskim temperamentom. Bi tudi vi prebudili Istro v sebi?

Mimogrede, refošk by Vinakoper naj ima pri tem tudi kaj besede. Dobite ga v poslovalnicah Vinakoper v Ljubljani, Ilirski Bistrici in seveda v Vinskem butiku na Šmarski cesti 1 v Kopru. Odprti so vsak dan od ponedeljka do petka med 8.30 in 20.00 ter ob sobotah med 8.00 in 17.00.

Lahko pa jih tudi pokličete – kaj ni lepu ćet istrijanščino v živo?

Minister za zdravje opozarja: Uživanje alkohola lahko škoduje zdravju!

 

Ne spreglejte