Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
19. 6. 2013,
10.14

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

vino

Sreda, 19. 6. 2013, 10.14

8 let

Dvignjeni vinski kozarci v pozdrav poletju

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Ljubljanska vinska pot postaja vse bolj zasidrana v tradicijo dogajanja v starem mestnem jedru prestolnice. Ob junijski in novembrski bo letos doživela še eno izvedbo - med EuroBasketom.

Ljubljanska vinska pot namreč že dve leti živi kot dvojni dogodek s Poletnimi vinskimi razvajanji v juniju in Martinovanjem v Ljubljani v novembru, zaradi izjemnega odziva in številčnega obiska pa bodo stojnice z vinsko in drugo kulinarično ponudbo po središču Ljubljane letos razpostavili kar trikrat.

Stojnice v stari Ljubljani in penine v Mestni hiši Prva izvedba letošnje Ljubljanske vinske poti bo ta konec tedna, v soboto. Poletna vinska razvajanja vabijo Ljubljančanke in Ljubljančane ter druge obiskovalke in obiskovalce med 12. in 21. uro na sprehod med okoli 90 stojnicami z vinsko-kulinarično ponudbo, ki bodo razpostavljene od Robbovega vodnjaka prek Stritarjeve ulice do Prešernovega trga, pa tudi v nekaterih stranskih ulicah. Letos bodo nadaljevali tudi z lanskim premiernim dogodkom v Mestni hiši, ki so ga poimenovali Kozarec penine v Mestni hiši. Med 12. in 15. uro bo v atriju Mestne hiše možno poizkusiti in kupiti peneča vina ter penine dvanajstih slovenskih vinarjev.

Predstavitev čarov Indije Novost letošnje poletne Ljubljanske vinske poti bo dobrodelni bazar slovenskega mednarodnega združenja žensk SILA, ki bo prav tako v soboto na Mestnem trgu. Od 10. do 19. ure bodo organizatorke obiskovalcem razkrivale čare Indije, od začimb, čajev in hrane do plesov in indijskih oblačil, odločili se boste lahko tudi za poslikavo rok s kano.

Vinska spremljava košarkarskim tekmam Kot je povedal direktor prireditve Ljubljanska vinska pot Rado Stojanovič, letos septembra oziroma v času evropskega prvenstva v košarki, ki ga gosti Slovenija, pripravljajo še eno izvedbo Ljubljanske vinske poti. Takrat bo namreč v Ljubljani veliko obiskovalcev iz tujine in to se jim zdi odlična priložnost, da vinske in kulinarične zaklade Slovenije spozna tudi širša javnost.

Ne spreglejte