Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Neža Mrevlje

Četrtek,
19. 5. 2016,
20.41

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,08

Natisni članek

čokolada ameriške volitve ZDA oblikovanje

Četrtek, 19. 5. 2016, 20.41

6 let, 7 mesecev

Čokolade za republikance, demokrate in neodločene

Neža Mrevlje

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,08

Tudi izbira čokolade je lahko politična odločitev - če se odločate med embalažami v barvah različnih političnih skupin.

Oblikovalski studio Design Army je v duhu ameriških volitev izdelal serijo ovitkov, v katere so oblekli čokolade proizvajalca Harper Macaw.

Ovitki obstajajo v več različicah, pravzaprav v več političnih različicah. S tem so izbiro in nakup čokolade ustvarjalci simbolno spremenili v politično odločitev.

Na voljo so tako rdeče, belo kot modre grafične podobe, ki na različne humorne načine naslavljajo različne ameriške politične perspektive in skupine.  

Za vsakega nekaj, tudi za neodločne, na primer The Flip-Flopper - sladko-slana čokolada, ki je namenjena tistim, ki se ne morejo odločiti. Ovitek je je oblikovan tako, da je videti, kot da gre za tarot karte (foto: www.designarmy.com).



 | Foto: Za vsakega nekaj, tudi za neodločne, na primer The Flip-Flopper - sladko-slana čokolada, ki je namenjena tistim, ki se ne morejo odločiti. Ovitek je je oblikovan tako, da je videti, kot da gre za tarot karte (foto: www.designarmy.com).

Politika s sladkim okusom

Na ta način se je studio na ustvarjalen, lahkotnejši, provokativen in tudi komercialen način navezal na ameriško politiko, ki v predvolilnem času vzbuja široko medijsko pozornost po svetu.

"Želel sem narediti nekaj, kar bo povezano z ameriško politiko in bo manj grenko. Ta je namreč vsak dan, odkar delamo, novica, vendar zaradi napačnih razlogov," je za spletno stran za arhitekturo in oblikovanje Dezeen dejal soustanovitelj in kreativni vodja studia Pum Lefebure.

Politika z bolj sladkim priokusom je eden od sloganov, povezan s čokoladami, ovitimi v komentarje (foto: www.designarmy.com). | Foto: Politika z bolj sladkim priokusom je eden od sloganov, povezan s čokoladami, ovitimi v komentarje (foto: www.designarmy.com).

Dodal je, da je bila to, glede na to, da so s proizvajalcem čokolade Harper Macaw že sodelovali, dobra priložnost, da se tokrat združijo s ciljem, da nadenejo politiki bolj sladek okus. Tako je nastala serija Politična kolekcija, kot so jo poimenovali.

Ne spreglejte