Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
1. 7. 2008,
16.11

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Torek, 1. 7. 2008, 16.11

8 let

Terrafolk predstavila nov album Full Circle

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Skupina Terrafolk je predstavila album Full Circle, ki je nastal v sklopu istoimenskega multimedijskega mednarodnega projekta. Album je v digitalni obliki naprodaj tudi v spletnih prodajalnah.

Kitarist skupine, avtor večine skladb in glasbeni vodja projekta Danijel Černe - Mystica je dejal, da so pri nastajanju posnetkov za album sodelovali številni glasbeniki, producenti in aranžerji iz Slovenije, Anglije, Škotske, Albanije, Bolgarije, Irske ter Bosne in Hercegovine. Zanimivost albuma je po njegovem, da niti dve skladbi nista bili posneti v istem studiu. Ko Bach sreča ciganske melodije in drum'n'bass Na plošči se prepletajo številne glasbene zvrsti, je povedal violinist in mandolinist skupine Bojan Cvetrežnik. Omenil je Bachove Goldbergove variacije, izvedene na harmoniko, ciganske melodije, valček, jazzy-reggae, drum'n'bass ter folk skladbe v heavy metal različici.

Černetu se kot soavtorji pri nekaterih skladbah pridružujejo še Mitja Vrhovnik-Smrekar, Uroš Maver in člani skupine Terrafolk. Glasbeni producenti, ki so sodelovali pri nastajanju posnetkov so Janez Križaj, Žare Pak, JAMirko&Tigor iz Radyoyo, Peter Penko in Vrhovnik-Smrekar.

Album del sodelovanja s pirotehničnimi umetniki Album sodi v projekt Full Circle, v katerem Terrafolk sodeluje z angleškimi pirotehničnimi umetniki The World Famous. Premiera predstave je bila maja 2008, v sklopu festivala Big in Falkirk na Škotskem, kjer si ga je ogledalo preko 9000 obiskovalcev. Prva ponovitev je bila 21. junija, ravno na dan izida albuma Full Circle, na Mednarodnem festivalu Greenwich and Docklands v Londonu.

Černe je napovedal, da bodo predstavo Full Circle v tem mesecu izvedli še v Torinu, avgusta pa ponovno v Angliji. Na vprašanje, kdaj si bo mogoče predstavo ogledati v Sloveniji, pa je Cvetrežnik dejal, da za to potrebujejo sredstva in ustrezen prostor.

Ne spreglejte