SiolNET. Trendi Glasba
3

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Lennonov 95-letni varnostnik

3

termometer

Bronasti kip Johna Lennona, ki so ga pred 13 leti postavili v Havani, je potreboval varovanje. Obiskovalci so namreč nenehno kradli Lennonova očala, zato je na pomoč priskočil 95-letni sosed.

Da bi preprečili krajo Lennonovih očal, so bila ta nekaj časa celo prilepljena na kip, ki sedi na eni izmed klopi v havanskem parku, a to je pomenilo le, da so jih vandali pri kraji polomili. K sreči je na pomoč priskočil 95-letni Juan Gonzales, upokojeni kmet, ki živi v bližini.

Gonzales se tako vsak dan ob šestih zjutraj prikaže pred kipom, oblečen v uniformo vladnega varnostnika, nato pa 12 ur potrpežljivo čaka turiste, da se fotografirajo skupaj z Lennonovim kipom. Po koncu izmene pospravi njegova očala v žep in jih čez noč hrani doma.

Gonzales sicer ni dolgoletni oboževalec Beatlov, saj je bil v obdobju, ko so Liverpoolčani doživeli vrhunec slave, sam že v srednjih letih, hkrati pa do kmetov v ruralnih področjih Kube ni prišlo veliko zahodnjaške glasbe. Pred 20 leti se je preselil v Havano, da bi živel bližje hčerki, do danes pa so mu že prirasli k srcu.

Čeprav je že krepko v letih, ne namerava pustiti svojega dela varovanja zapuščine glasbenega velikana, saj v svojem delu in spoznavanju turistov z vsega sveta zelo uživa. Hkrati pa je tako kot kip tudi Gonzales postal znamenitost havanskega parka, saj se turisti skoraj enako pogosto fotografirajo tudi z njim.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin