Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
17. 3. 2011,
17.36

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Četrtek, 17. 3. 2011, 17.36

8 let

Elevatorsi deset let od prvenca v polnem zagonu

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Skupina Elevators bo deset let od izdaje prvenca zaznamovala z dvema dogodkoma. V petek bo skupina gostovala v oddaji Izštekani, višek praznovanja pa bo sobotni koncert zasedbe v Kinu Šiška.

Vrhunskim glasbenikom se bodo na odru Katedrale pridružile tri izvirne in samosvoje vokalistke Josipa Lisac, Tinkara Kovač in Aphra Tesla. "Na Izštekanih bomo ponudili akustične različice izbranih starejših in novejših komadov. Nekatere skladbe bodo predelane posebej za to priložnost, dobile bodo nov karakter," je povedal basist skupine Jani Hace. Za akustični koncert na Valu 202 so si člani Elevatorsov zamislili nekoliko razširjeno zasedbo. V studiu se jim bodo pridružili Blaž Celarec na tolkalih in harmonikar Janez Dovč ter ženske vokalistke, ki bodo z njimi tudi v soboto v Šiški - Josipa Lisac, Tinkara Kovač in Aphra Tesla.

"Aphra Tesla je prodorna mlada pevka in vsestranska umetnica, ki v tem obdobju ravno začenja s samostojno kariero, Tinkara Kovač bo zapela stare komade in igrala flavto na komadu Polna luna. Skladba, ki jo bomo odigrali z Josipo Lisac, pa je plod sodelovanja med mano in Josipo Lisac na njenem zadnjem albumu," je o izboru treh vokalistk in sodelovanju z njimi povedal Hace.

Skupina Elevators je začela delovati nekaj let pred izidom prvenca Elevator music leta 2001. Na začetku sta pri projektu sodelovala le Hace in bobnar Sergej Ranđelović - RunJoe, kmalu pa se jima je pridružil še klaviaturist Davor Klarič. Najbolj udarni singli s prvenca so bili Na krilih ljubezni, Žulejne j krmpir in Brasilica. V prvi zasedbi Elevatorsov je bila tudi flavtistka in pevka Tina Blazinšek, ki je zasedbo zapustila leta 2005.

Po njenem odhodu se je zasedbi pridružil Mate Brodar, ki se je nato posvetil samostojni karieri, z drugo ploščo s preprostim naslovom Elevators iz leta 2008 pa je začel s skupino sodelovati še kitarist Robi Pikl. Hace, Ranđelović, Klarič in Pikl sedaj tvorijo trdo jedro.

Prav ta teden je skupina izdala nov singl z naslovom V aorto. "S tem singlom smo po eni strani opozorili nase, po drugi pa smo sami sebi dali eno veliko brco, da začnemo delati na novemu materialu," je dodal Hace.

Ne spreglejte