Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
29. 9. 2017,
8.32

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Telekom Slovenije DKino animirani film družinski film Garth Jennings Illumination Entertainment Matthew McConaughey Reese Witherspoon Scarlett Johansson Seth MacFarlane film televizija

Petek, 29. 9. 2017, 8.32

6 let, 6 mesecev

Že v videoteki DKino!

Zapoj (Sing)

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Zapoj

Ustvarjalci uspešnic Minioni in Jaz, baraba predstavljajo animirano glasbeno komedijo o pevskih talentih in iskanju zvezde, ki živi v vseh nas. Dve nominaciji za zlati globus – za najboljši animirani film in najboljšo izvirno filmsko pesem!

ZDA/2016/103 min.
Režija: Garth Jennings, Christophe Lourdelet
Glasovi: Matthew McConaughey, Reese Witherspoon, Scarlett Johansson, Seth Macfarlane, Jennifer Hudson
Sinhro.: Aljaž Jovanović, Gorazd Žilavec, Vesna Slapar, Miha Rodman, Lija Pečnikar
Žanr: Animirana glasbena komedija
Ocena IMDb: 7,1/10 │ Rotten Tomatoes: 73%

Galantni koala Buster Moon se na vse pretege trudi rešiti svoje propadajoče gledališče in mu povrniti staro slavo. Busterjeva najnovejša domislica za vzbuditev zanimanja javnosti je organizacija največjega pevskega tekmovanja vseh časov!

Ker pa tipkarska napaka znesek glavne nagrade izstreli v vrtoglave višave, nekdaj veličastni teater preplavi nepregledna množica nadobudnih pojočih talentov.

Med njimi so tudi pevsko nadarjena gorila iz mafijske družine, mama pujsa, ki skuša družinsko rutino popestriti s plesom, glasbeno nadarjeni, toda zelo sramežljivi slon in drugi posebneži, ki se morajo spopasti s svojimi strahovi, da bi uresničili svoje sanje.


V videoteki DKino sta na voljo obe različici filma – sinhronizirana in podnaslovljena!


"Potem ko so osvojili kinematografe z rumenimi Minioni in hišnimi ljubljenčki s skrivnimi življenji, se podjetje Illumination Entertainment vrača z svojim najprijetnejšim in najočarljivejšim projektom do zdaj." Devan Coggan, Entertainment Weekly


Zapoj | Foto:


Zanimivosti:

• V filmu lahko slišimo kar 85 glasbenih uspešnic, ki so jih posneli v zadnjih 70 letih, in izvirno, za zlati globus nominirano pesem Faith, ki jo izvajata Stevie Wonder in Ariana Grande.

• Likom so glasove posodili trije prejemniki oskarjev – Jennifer Hudson (mlada Nana), Matthew McConaughey (Buster) in Reese Witherspoon (Rosita) – ter trije nominiranci za to nagrado: John C. Reilly (Eddie), Seth MacFarlane (Mike) in Wes Anderson.

• Film je v svetovnih kinematografih zaslužil dobrih 632 milijonov, od tega 270 milijonov dolarjev v severnoameriških kinematografih. S tem je presegel uspeh Moje obilne grške poroke (2002) in postal najdonosnejši film, ki se mu ni uspelo uvrstiti na prvo mesto najbolj gledanih filmov v ameriških kinih.

Zapoj | Foto:

Zapoj je po Kubu in dveh strunah drugi animirani celovečerec oskarjevca Matthewa McConaugheya, oba filma pa sta v kinematografe prispela lani.

Zapoj je sedmi in pri 103 minutah najdaljši celovečerec animacijskega podjetja Illumination Entertainment. To je prvi njihov film, v katerem ne nastopajo ljudje, prvič pa se je tudi zgodilo, da je podjetje v istem letu izdalo dva celovečerca (drugi je bil Skrivno življenje hišnih ljubljenčkov).

• Nekaterim Rositinim pujskom so glasove posodili štirje sinovi sorežiserja in scenarista filma Gartha JenningsaOscar, Leo, Caspar in Asa Jennings.

• Vodilni pri podjetju Illumination Entertainment so že napovedali snemanje nadaljevanja. Ta naj bi v kinematografe prispel 25. decembra 2020.

Napovednik filma Zapoj:


Videoteka DKino na televiziji Telekoma Slovenije: programsko mesto 5.


Film si lahko ogledate tudi v HD-kakovosti!

Vsebine visoke ločljivosti so na voljo uporabnikom, ki dostopajo do televizije Telekoma Slovenije prek optičnih povezav Telekoma Slovenije, uporabljajo BOX in imajo vsaj HD-ready TV-sprejemnik. Za preizkus delovanja HD-vsebin v videoteki DKino uporabite brezplačen predogled.


Ne spreglejte