Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Matic Tomšič

Nedelja,
10. 12. 2017,
19.22

Osveženo pred

6 let, 4 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Red 10

8

Natisni članek

noad Jernej Šugman

Nedelja, 10. 12. 2017, 19.22

6 let, 4 mesece

Umrl je igralec Jernej Šugman

Matic Tomšič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Red 10

8

V 49. letu starosti je umrl slovenski gledališki, televizijski in filmski igralec Jernej Šugman, je poročala RTV Slovenija. Vzrok smrti je bila srčna kap, pa so za Delo potrdili v ljubljanski Drami. 

Jernej Šugman bi 23. decembra praznoval 49. rojstni dan.  | Foto: STA , Jernej Šugman bi 23. decembra praznoval 49. rojstni dan. Foto: STA ,

Jernej Šugman je bil eden od najboljših slovenskih gledaliških igralcev, širši slovenski javnosti pa je najbolj znan po vlogah v televizijskih nanizankah Vrtičkarji, Teater Paradižnik in Naša mala klinika. Nastopil je v filmih Kratki stiki, Nočno življenje in Zvenenje v glavi. Bil je tudi eden od najbolj priljubljenih gledaliških igralcev v ljubljanski Drami.

Šugman je za svoje delo na filmskem, televizijskem in gledališkem področju prejel več nagrad, med drugim tudi tri nagrade festivala Borštnikovo srečanje. 

Jernej Šugman se je rodil 23. decembra 1968 v Ljubljani. Od leta 1988 do 1992 je študiral dramsko igro in umetniško besedo na AGRFT v Ljubljani in študij končal z vlogo Astrova v Čehovem Stričku Vanji v letniku Mileta Koruna in Matjaža Zupančiča. Za vlogo je prejel Severjevo (1992) in Prešernovo nagrado (1993) za študente. Leta 1992 se je zaposlil v ljubljanski Drami. 

Jernej Šugman (levo) in Janez Škof (desno) | Foto: STA , Jernej Šugman (levo) in Janez Škof (desno) Foto: STA ,
Šugman se je hitro uveljavil kot zelo dober gledališki igralec in bil za svoje vloge večkrat nagrajen. Leta 2000 je začel snemati televizijske oddaje, se uspešno preizkusil na filmskem področju in bil dobro znan tudi najmlajšim gledalcem, saj je sinhroniziral več risank. A Šugman ni nikoli pozabil na svoje gledališke korenine, član ansambla ljubljanske Drame je ostal vse do smrti, piše na spletni strani Sigledal.org


-> Jerneja Šugmana se bomo spominjali po teh vlogah


Sožalje je družini Jerneja Šugmana na družbenem omrežju Twitter med drugim že izrazil slovenski premier Miro Cerar:

 

Ne spreglejte