Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
24. 9. 2012,
9.16

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

ocenili smo Rita Ora

Ponedeljek, 24. 9. 2012, 9.16

6 let, 7 mesecev

Rita Ora

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Ora (2012)

Plavolaska Rita Ora, ki je šele lani suvereno zakorakala na glasbene lestvice, čeprav je pogodbo z založbo Roc Nation podpisala že pred tremi leti, je šele pred kratkim izdala svoj glasbeni prvenec Ora. Morda bi nekateri pričakovali nekakšno senzacijo, ki sta jo pred izidom albuma z ustanoviteljem založbe Jay-Z-jem tako napovedovala, vendar je njen album, bolj kot ne, povprečen.

Na trenutke se zdi, ko da bi poslušali Rihanno, ki sicer deluje pod okriljem iste založbe, najverjetneje pa je založba želela ustvariti še eno uspešno pevko s podobnimi pesmimi. To pa jim je tudi uspelo, dokaz za to pa je predvsem svoboda umetniškega izražanja, ki se zdi, da je v tem primeru precej omejena. Rita Ora namreč kot tekstopiska sodeluje le pri treh pesmih, Roc the Life, Uneasy in Been Lying. To pa se močno pozna pri vtisu, ki ga plošček pusti pri poslušalcu.

Tudi besedila nimajo preveč globljega pomena, pevka pa brez sramu sem ter tja izusti kakšno kletvico. Čeprav se morda na prvi pogled zdi, da ne gre za nič kaj poseben album, pa ne moremo zanikati dejstva, da so glasbeni aranžmaji v pop in r'n'b slogu več kot poslušljivi, zaradi česar skoraj vsaka pesem hitro skoči v uho in se kmalu zalotimo, ko mrmramo melodijo.

Na njen album pa sta se sicer uvrstili tudi pesmi R. I. P., ki jo je posnela v sodelovanju z britanskim raperjem Tiniejem Tempahom, in skladba Hot Right Now, pri kateri je sodelovala z DJ-jem Freshom. Omenjeni pesmi sta Rito Oro popeljali na skorajšnji vrh glasbenih lestvic. Album pa postreže še nekaj omembe vrednih pesmi, in sicer plesno Radioactive, r'n'b-jevsko Love and War, pri kateri se ji je pridružil tudi J. Cole in Been Lying, ki je izraz njenih misli in občutenj.

Album lepo združuje pop zvrst z r'n'b-jem, na trenutke celo z rockom, vendar je pri večini pesmi opazno, da za njimi stoji dobro utečena ekipa strokovnjakov, ki vedo, kako ustvariti album, ki bo poslušljiv in ki bo pritegnil množico. Ob tem pa manjka osebna nota Rite Ora, ki bo brez dvoma več sebe in lastnih misli dodala v kakšnem izmed naslednjih albumov.

Ne spreglejte