Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
9. 10. 2023,
14.10

Osveženo pred

6 mesecev, 3 tedne

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,16

Natisni članek

glasbenik glasba obtožba spolno nadlegovanje pevec Jason Derulo

Ponedeljek, 9. 10. 2023, 14.10

6 mesecev, 3 tedne

Pevec Jason Derulo obtožen spolnega nadlegovanja

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,16
Jason Derulo | Štiriintridesetletni pevec se je na obtožbe odzval na svojem profilu na Instagramu, kjer je v videoposnetku dejal, da običajno tega ne bi komentiral, vendar so obtožbe "popolnoma napačne in škodljive".  | Foto Guliverimage

Štiriintridesetletni pevec se je na obtožbe odzval na svojem profilu na Instagramu, kjer je v videoposnetku dejal, da običajno tega ne bi komentiral, vendar so obtožbe "popolnoma napačne in škodljive".

Foto: Guliverimage

Ameriškega pevca Jasona Derula je pevka, ki je podpisala pogodbo z njegovo založbo, obtožila spolnega nadlegovanja, poroča BBC. Zvezdnik je vse obtožbe zanikal in dejal, da so "popolnoma lažne in škodljive". 

Emaza Gibson je proti ameriškemu zvezdniku Jasonu Derulu vložila tožbo zaradi spolnega nadlegovanja. Trdi, da je pevec prekinil njuno delovno razmerje, saj z njim ni želela biti intimna. Za NBC News je povedala, da je bila zaradi te izkušnje "travmatizirana". 

Zahteval "seks v zameno za uspeh"

V tožbi, ki jo je vložila v četrtek na losangeleško vrhovno sodišče, je zapisala, da ji je Derulo "zlonamerno" obljubljal uspeh, nato pa ji zavrnil vse priložnosti. Med drugim ga toži zaradi spolnega nadlegovanja, kršitve pogodbe, ustrahovanja in nasilja. "Sem tesnobna in travmatizirana. Spopadla sem se z nečloveškimi delovnimi situacijami. Sem na točki, ko sem spet na ničli in nimam ničesar," je dejala v intervjuju za omenjeni portal. 

Kot je zapisano v sodnih dokumentih, je Derulo avgusta 2021 Gibsonovi ponudil pogodbo za sodelovanje z njegovo založbo Future History, novembra istega leta pa sta začela sodelovati. V tem času naj bi večkrat pritiskal nanjo in izrecno zahteval "seks v zameno za uspeh". Njen odvetnik Ron Zambrano je v izjavi dejal, da je bilo Derulovo vedenje do dekleta "podlo". "Ni le prelomil obljube in kršil pogodbe, ampak so bile njegove grožnje s fizičnimi poškodbami in nevestnimi spolnimi napadi mlademu dekletu, ki poskuša prodreti v glasbeno industrijo, nezaslišane in nezakonite," je povedal. 

Kot je zapisano v sodnih dokumentih, je Derulo avgusta 2021 Gibsonovi ponudil pogodbo za sodelovanje z njegovo založbo Future History, novembra istega leta pa sta začela sodelovati. | Foto: Profimedia Kot je zapisano v sodnih dokumentih, je Derulo avgusta 2021 Gibsonovi ponudil pogodbo za sodelovanje z njegovo založbo Future History, novembra istega leta pa sta začela sodelovati. Foto: Profimedia

Obtožbe zanikal in jih označil za lažne

Štiriintridesetletni pevec se je na obtožbe odzval na svojem profilu na Instagramu, kjer je v videoposnetku dejal, da običajno teh obtožb ne bi komentiral, vendar so "popolnoma napačne in škodljive". "Nasprotujem vsem oblikam nadlegovanja in podpiram vsakogar, ki sledi svojim sanjam. Prizadevam si živeti na način, ki na druge vpliva pozitivno, zato sem zaradi teh obrekovalnih obtožb globoko užaljen," je dodal. 

Gibsonova, katere pogodba z zgoraj omenjeno založbo je bila prekinjena septembra lani, od Derula zahteva izplačilo neizplačanih plač, izgubo zaslužka in odškodnino za čustveno stisko. 

Emaza Gibson je v tožbi, ki jo je vložila v četrtek na losangeleško vrhovno sodišče, zapisala, da ji je Derulo "zlonamerno" obljubljal uspeh, nato pa ji zavrnil vse priložnosti. | Foto: Profimedia Emaza Gibson je v tožbi, ki jo je vložila v četrtek na losangeleško vrhovno sodišče, zapisala, da ji je Derulo "zlonamerno" obljubljal uspeh, nato pa ji zavrnil vse priložnosti. Foto: Profimedia

Preberite tudi:

Russell Brand
Trendi Zvezdnik obtožen posilstev in zlorab več žensk
Justin Timberlake
Trendi Po štirih letih se vrača: za enourni nastop naj bi zaslužil veliko vsoto denarja
Bruce Springsteen
Trendi Bruce Springsteen sporočil, kaj se bo zgodilo z nadaljevanjem njegove turneje
Ne spreglejte