Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
9. 6. 2014,
13.31

Osveženo pred

5 let, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Monty Python himna

Ponedeljek, 9. 6. 2014, 13.31

5 let, 1 mesec

Pesem Monty Pythona za angleško reprezentanco

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Legendarni komiki so za svetovno prvenstvo predelali svojo slavno pesem iz filma Brianovo življenje.

Pesem Always Look On The Bright Side Of Life iz filma Brianovo življenje (Life of Brian) je najslavnejša pesem legendarnih britanskih komikov Monty Python. Ob prihajajočem svetovnem prvenstvu v nogometu so pesem predelali tako, da je postala neformalna himna angleške nogometne reprezentance.

"Pojdite in nas razočarajte" Toda člani Monty Pythona so ostali zvesti svojemu humorju in pesem napisali v duhu porazov angleške reprezentance. Menijo namreč, da Angleži nimajo veliko možnosti za zmagoslavje, zato so pesmi dodali verz "pojdite in nas razočarajte". Ob tem navijače seveda pozivajo, naj ostanejo veseli in spodbujajo nogometaše tudi v porazu.

Ponovno združeni komiki Komiki skupine Monty Python so priredbo pesmi posneli, ker ravno zdaj poteka turneja desetih nastopov v čast ponovne združitve. Zadnjega, ki bo v londonski areni O2 prihodnji mesec, bo v živo prenašalo v 1.500 kinematografov po vsem svetu.

Ob tem so izdali tudi kolekcijo svojih največjih hitov z naslovom Monty Python's Total Rubbish: The Complete Collection.

Pesem Always Look On The Bright Side Of Life je leta 1979 napisal Eric Idle in je že nekaj desetletij pesem, ki jo vrtijo na športnih dogodkih, predvsem ob porazih domačih moštev. V 90. letih so navijači enega najstarejših nogometnih klubov na svetu Sheffield Wednesday ob neuspehih kluba pesem vzeli za svojo. Peli so jo tudi na uvodni slovesnosti lanskih olimpijskih iger v Londonu.

Ko izgubijo, si zapojte … Za svetovno prvenstvo so komiki pesem malce priredili. "Ko ste na svetovnem prvenstvu, imate visoka pričakovanja in vsi si želijo le zmage," se začne pesem. Nadaljuje se v znanem slogu legendarnih komikov, ki so zasloveli prav zaradi svojega črnega humorja: "Nato pa vas razočarajo, odplazite se nazaj v mesto in tedaj je čas za tole trapasto pesem …"

Pesem Always Look On The Bright Side Of Life je bila sicer lani razglašena za eno izmed treh najbolj priljubljenih pesmi, ki bi jih Britanci radi slišali na svojem pogrebu, zato se je skupini Monty Python zdela več kot primerna tudi za morebitne poraze angleške reprezentance.

Ne spreglejte