Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
14. 2. 2017,
11.24

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

komedija Paul King Telekom Slovenije DKino Paddington družinski film Ben Whishaw Nicole Kidman Sally Hawkins TViN sinhronizacija Jim Broadbent film televizija

Torek, 14. 2. 2017, 11.24

6 let, 7 mesecev

V videoteki DKino!

Paddington

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Paddington

Čudovita, po knjižnih klasikah Michaela Bonda posneta igrano-animirana družinska komedija o londonski pustolovščini prikupnega perujskega medvedka. Film je sinhroniziran v slovenščino in primeren za otroke, stare pet let in več.

Velika Britanija, Francija/2014/91 min.
Režija: Paul King
Igrajo: Sally Hawkins, Nicole Kidman, Hugh Bonneville, Julie Walters, Samuel Joslin, Jim Broadbent
Glasovi: Mirko Medved, Aleksander Golja, Tina Ogrin, Katja Ogrin, Sašo Prešeren, Lara Rovšnik
Žanr: Družinska komedija
Ocena IMDb: 7,2/10

Film spremlja zabavne pustolovščine mladega perujskega medvedka, ki pripotuje v London iskat dom. Izgubljen in sam na postaji Paddington se boji, da mestno življenje le ni takšno, kot si ga je predstavljal, dokler ne spozna družine Brown.

Ti preberejo z roko napisano sporočilo okoli njegovega vratu ("Prosimo vas, poskrbite za tega medveda. Hvala.") in mu ponudijo čaj, ime ter streho nad glavo. Zdi se, da se mu je sreča končno nasmehnila – dokler ne izve zanj muzejska preparatorka živali.


"Filmi, ob katerih se lahko zabavajo vsi družinski člani ne glede na spol in starost, so prava redkost in Paddington je značilen primer takšnega pravega čistokrvnega družinskega filma. Če ga boste prehitro odpisali, si boste naredili medvedjo uslugo." Klemen Černe, Siol.net (Preberite si vso recenzijo filma Paddington.)



Paddington | Foto:


Zanimivosti:

• Film temelji na mednarodno priljubljeni literarni uspešnici britanskega pisatelja Michaela Bonda. Ta je medvedka svetu prvič predstavil leta 1958 v knjigi Medvedek Paddington. Serijo knjig, ki je sledila, so prodali v več kot 35 milijonih izvodov in jo prevedli v 40 jezikov.

• Paddington je resnični medvedek. 24. decembra leta 1956 je Bond, tedaj snemalec televizijske hiše BBC, v londonski trgovini našel enega samega plišastega medveda in ga kupil za svojo ženo Brendo. Poimenoval ga je po postaji blizu njunega doma, Paddington. Medvedek ga je navdihnil in v samo enem tednu je napisal osem zgodb o njem.

• V izvirni različici filma je Paddingtonu glas posodil Ben Whishaw, najbolj znan po vlogi Q-ja v zadnjih dveh filmih o Bondu.

Paddington | Foto:

• Ko si je Karen Jankel, hčerka Michaela Bonda, film prvič ogledala, jo je ta ganil do solz. Po njenem mnenju filmski ustvarjalci svoje naloge ne bi mogli opraviti bolje.

• Čeprav je Nicole Kidman velika ljubiteljica živali, se je igralka med pripravami na vlogo udeležila pouka nagačevanja.

• Film je bil nominiran za dve Bafti: za izjemen britanski film in prirejen scenarij.

• V veliki Britaniji je bil Paddington leta 2015 najbolj prodajan film na digitalnih nosilcih (DVD/Blu-Ray). V rekordnem času so prodali več kot milijon izvodov filma.

• Nadaljevanje filma je že v fazi postprodukcije. To naj bi prišlo v kinematografe novembra letos.


V videoteki DKino si oglejte tudi: VDV: Veliki dobrodušni velikan

Napovednik filma Paddington:

Videoteka DKino na televiziji Telekoma Slovenije: programsko mesto 5.

Film je na voljo tudi v spletni videoteki DKino na www.tvin.si.

Ne spreglejte