Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
14. 10. 2022,
19.15

Osveženo pred

1 leto, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,62

1

Natisni članek

smrt Robbie Coltrane Harry Potter

Petek, 14. 10. 2022, 19.15

1 leto, 6 mesecev

Umrl zvezdnik Harryja Potterja

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,62

1

Robbie Coltrane | Coltrane je bil v Veliki Britaniji že znan igralec in komik, ko ga je J. K. Rowling osebno predlagala režiserju Chrisu Columbusu za vlogo čuvaja Hogwartsa Rubeusa Hagrida. | Foto Guliverimage/AP

Coltrane je bil v Veliki Britaniji že znan igralec in komik, ko ga je J. K. Rowling osebno predlagala režiserju Chrisu Columbusu za vlogo čuvaja Hogwartsa Rubeusa Hagrida.

Foto: Guliverimage/AP

V 72. letu starosti je umrl zvezdnik Harryja Potterja Robbie Coltrane. V vseh osmih filmih je nastopil kot družabni velikan Hagrid, lik, ki je bil priljubljen zaradi svoje topline in humorja. Coltrane je med drugim igral tudi v detektivski televizijski seriji Cracker.

Umrl je Robbie Coltrane, škotski igralec, ki so ga generacije otrok vzljubile zaradi njegove vloge Hagrida v filmih o Harryju Potterju. Imel je 72 let. Njegova agentka je novico potrdila za BBC, Guardian in Deadline.

"Robbieja si bomo v prihodnjih desetletjih verjetno najbolj zapomnili kot Hagrida, po vlogi, ki je prinesla veselje tako otrokom kot odraslim. Več kot 20 let je igralec vsak teden dobival številna pisma oboževalcev," je po poročanju britanskega BBC dejala njegova agentka Belinda Wright.

Wrightova, ki je bila igralčeva agentka kar štiri desetletja, je po poročanju nemške tiskovne agencije dpa še povedala, da je Coltrane umrl danes. Hkrati se je zahvalila zdravniškemu osebju v bolnišnici v škotskem kraju Larbert za njihovo "skrb in tankočutnost".

V izjavi je dodala, da je bil Robbie edinstven talent, ki si je z Michaelom Gambonom delil Guinnessov rekord za tri zaporedne nagrade bafta za najboljšega igralca za upodobitev Fitza v seriji Cracker.

Coltrane je bil v Veliki Britaniji že znan igralec in komik, ko ga je J. K. Rowling osebno predlagala režiserju Chrisu Columbusu za vlogo čuvaja Hogwartsa Rubeusa Hagrida, ki deluje kot prijatelj in zaščitnik naslovnega protagonista in njegovih prijateljev. Njegov nastop v prvem filmu z naslovom Harry Potter in kamen modrosti, ki je bil posnet leta 2001, ga je katapultiral na novo raven mednarodne slave.

Coltrane, ki je bil pred to vlogo najbolj znan po igranju gangsterjev in razbojnikov, je nenadoma dobil vrsto mladih oboževalcev. "Otroci pridejo do tebe s tistimi velikimi srnjimi očmi in rečejo: 'Bi se podpisali v mojo knjigo?'" je dejal pred leti in dodal: "To je resna odgovornost."

Lidl, Harry Potter
Novice Odkrijte čarobni svet Wizarding World!
Ronnie Coltrane
Trendi Žalostna usoda zvezdnika iz Harryja Potterja
Harry Potter
Trendi Ponovno snemanje Harryja Potterja, a brez J. K. Rowling
Trendi Tom Felton po tem, ko se je zgrudil, sporoča: "To je bilo strašljivo"

 

Ne spreglejte