Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
7. 11. 2017,
14.46

Osveženo pred

6 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

superjunaki DKino Telekom Slovenije Marvel film televizija Spider-Man franšiza Tom Holland Marisa Tomei Robert Downey Jr. Jon Watts Michael Keaton akcijski film

Torek, 7. 11. 2017, 14.46

6 let, 5 mesecev

Že v videoteki DKino!

Spider-Man: Vrnitev domov (Spider-Man: Homecoming)

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Spider-Man: Vrnitev domov

Najnovejša filmska izdaja pomlajenega Marvelovega superjunaka s Tomom Hollandom v vlogi srednješolca Petra Parkerja in njegovega junaškega alter ega Spider-Mana.

ZDA/2017/130 min.
Režija: Jon Watts
Igrajo: Tom Holland, Michael Keaton, Marisa Tomei, Robert Downey Jr., Zendaya, Donald Glover
Žanr: Akcijska ZF-pustolovščina
Ocena IMDb: 7,6/10 │ Rotten Tomatoes: 92%

Navdušen Peter Parker se po razburljivi pustolovščini z Maščevalci vrne domov k teti May, kjer ostane pod budnim očesom novega mentorja Tonyja Starka.

Čeprav poskuša živeti običajno življenje, mladeniča preganja misel, da se mora še vedno dokazati kot pravi superjunak. Priložnost za to se pojavi, ko v mesto prispe nov zlikovec Vulture.



"Spider-Man: Vrnitev domov ni samo najboljši film o Spider-Manu, ampak tudi eden od najboljših filmov v Marvelovem kinematografskem vesolju." Mark Daniell, Toronto Sun


Spider-Man: Vrnitev domov | Foto:


Zanimivosti:

Spider-Man: Vrnitev domov je šestnajsti film v Marvelovem kinematografskem vesolju in prvi samostojen film o tem superjunaku, ki so ga vključili v omenjeno franšizo. To se je lahko zgodilo šele po tem, ko je studio Sony z Disneyjem in Marvelom sklenili dogovor o delitvi filmskih pravic.

• Zvezdnik filma Nemogoče (2012) Tom Holland se nam je v vlogi pomlajenega Spider-Mana predstavil v filmu Stotnik Amerika: Državljanska vojna (2016), ogledali pa si ga bomo lahko tudi v filmu Maščevalci: Neskončna vojna (2018) in njegovem nadaljevanju.

• Holland je že tretji igralec v zadnjih 15 letih, ki je upodobil Petra Parkerja/Spider-Mana. V Raimijevi izvirni trilogiji (2002, 2004, 2007) je lik igral Tobey Maguire, v filmu Neverjetni Spider-Man (2012) in njegovem nadaljevanju (2014) pa se je v vlogi preizkusil Andrew Garfield.

Spider-Man: Vrnitev domov | Foto:

• Holland je najmlajši igralec, ki si je nadel Spider-Manov kostum. Za vlogo je bil izbran pri 19 letih, Maguire in Garfield pa sta bila takrat stara 25 oziroma 26 let.

• Film je v svetovnih kinematografih zaslužil skoraj 880 milijonov ameriških dolarjev in je trenutno četrti najdonosnejši celovečerec leta 2017. Med predhodniki je več, 890 milijonov dolarjev, zaslužil samo Raimijev Spider-Man 3 (2007).

• Ustvarjalci so si v vlogi Petrovega mentorja sprva zamislili Nicka Furyja (Samuel L. Jackson), nato pa so si premislili in jo dodelili Tonyju Starku (Robert Downey Jr.).

• Oskarjevka Marisa Tomei je bila šokirana, ko je izvedela, da je njen lik, teta May, v stripih precej starejši od nje. Pozneje ji je brat, sicer velik ljubitelj Marvela, razložil, da je Peter posvojenec.

• Zvezdnik franšize Vojna zvezd Mark Hamill se je ponudil, da bi igral zlikovca Vultura, če bi vlogo zavrnil Michael Keaton, a se to ni zgodilo.


Napovednik filma Spider-Man: Vrnitev domov:


Videoteka DKino na televiziji Telekoma Slovenije: programsko mesto 5.


Film si lahko ogledate tudi v HD-kakovosti!

Vsebine visoke ločljivosti so na voljo uporabnikom, ki dostopajo do televizije Telekoma Slovenije prek optičnih povezav Telekoma Slovenije, uporabljajo BOX in imajo vsaj HD-ready TV-sprejemnik. Za preizkus delovanja HD-vsebin v videoteki DKino uporabite brezplačen predogled.

Ne spreglejte