Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
22. 12. 2016,
12.18

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,08

Natisni članek

Juan Antonio Bayona Tom Holland Naomi Watts Ewan McGregor film katastrofe cunami DKino Telekom Slovenije televizija

Četrtek, 22. 12. 2016, 12.18

6 let, 7 mesecev

V videoteki DKino!

Nemogoče (The Impossible)

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,08
Nemogoče

Ewan McGregor in nominiranka za oskarja Naomi Watts v pretresljivi resnični zgodbi o družini, ki je leta 2004 preživela katastrofalen cunami, ki je zahteval skoraj 230 tisoč življenj.

ZDA, Španija/2012/109 min.
Režija: Juan Antonio Bayona
Igrajo: Ewan McGregor, Naomi Watts, Geraldine Chaplin, Tom Holland, Samuel Joslin, Marta Etura
Žanr: Drama/Film katastrofe
Ocena IMDb: 7,6/10

Maria, Henry in njuni trije otroci prispejo na zimske počitnice na Tajskem, kjer si obetajo nekaj prelepih dni v paradižu. Toda na jutro 26. decembra, ko družina po božičnem praznovanju prejšnjega dne počiva ob bazenu, se iz središča zemlje dvigne strašljivo grmenje.

Čudovite počitnice se v nekaj sekundah spremenijo v nočno moro, ko potres na morju povzroči velikanski cunami, ki obalna letovišča zravna z zemljo. Ločeni in ujeti v kaosu ene od največjih naravnih nesreč sodobnega časa poskušajo preživeli najti družinske člane.



Nemogoče | Foto:


"Vse skupaj je bilo neverjetno. Že takoj, ko je režiser rekel, da želi posneti film o naši zgodbi, smo dejali, da to ni naša zgodba, temveč zgodba premnogih. A niso imeli vsi takšne sreče kot mi." Maria Belón


"Ne gre zgolj za film o preživetju. Film postavlja tudi vprašanje, za koga bi radi, da preživi, in kako. Gre za nekaj mogočnega, ki presega tragičnost in razkriva človeškost – nekaj, kar globoko gane vse, ki slišijo za to zgodbo." Juan Antonio Bayona, režiser filma


"Pretresljiva intimna zgodba, ki se v nasprotju s številnimi primerljivimi hollywoodskimi izdelki ne utopi v posebnih učinkih." Klemen Černe, Siol.net (Preberite si vso recenzijo filma Nemogoče.)


Nemogoče | Foto:


Zanimivosti:

• Nemogoče je celovečerec španskega režiserja Juana Antonia Bayone – varovanca Guillerma del Tora, ki nas je leta 2007 prestrašil z grozljivko Sirotišnica.

• Scenarij temelji na zgodbi Maríe Belón in njene družine, napisal pa ga je Sergio G. Sánchez, ki je z režiserjem sodeloval že pri Sirotišnici. V filmu nikoli ne izvemo priimka ali nacionalnosti družine.

• Številni statisti v filmu so preživeli cunami, ki je 26. decembra leta 2006 prizadel države ob Indijskem oceanu in zahteval skoraj 230 tisoč življenj, vzel dom skoraj dvema milijonoma ljudem ter povzročil za 10 milijard dolarjev gmotne škode.

• Prejemnik petih španskih filmskih nagrad goya, tudi nagrade za najboljšo režijo.

Naomi Watts je bila za vlogo nominirana za oskarja v kategoriji najboljše igralke, a je morala priznati premoč Jennifer Lawrence, ki je slavila z vlogo v komični drami Za dežjem posije sonce.

Napovednik filma Nemogoče:

Videoteka DKino na televiziji Telekoma Slovenije: programsko mesto 5.


Film si lahko ogledate tudi v HD-kakovosti!

Vsebine visoke ločljivosti so na voljo uporabnikom, ki dostopajo do televizije Telekoma Slovenije preko optičnih povezav Telekoma Slovenije, uporabljajo BOX in imajo vsaj HD ready TV sprejemnik.

Za preizkus delovanja HD-vsebin v videoteki DKino uporabite brezplačen predogled.

Ne spreglejte